Chodíme s mužem tančit.

Ač jsme věku tanečních už dávno odrostli, ač nemáme hudební ani pohybové nadání, přestože naše postavy jsou značně nesourodé a pro tanec nevhodné, přestože nás bolí nohy a stále zapomínáme figury, přesto všechno již několik let chodíme opakovaně do tanečních. Velkou zásluhu na tom mají naši taneční mistři pan Jakub Vavruška a slečna Monika Polenová, kteří na svých hodinách dokáží vykouzlit velmi uvolněnou a srdečnou atmosféru.

Tancování je pro nás hra, zábava, pohyb, možnost být spolu, nutnost spolupracovat ...

A tak jsme jednoho sobotního odpoledne vyrazili na speciální seminář tance paso doble. Několik hodin pohybu v rytmu temperamentní španělské hudby ve mně zanechalo velmi silný dojem. I když jsme se paso doble za jedno odpoledne pochopitelně nenaučili, na chvilku jsme se stali toreadorem, býkem, muletou...

Paso doble pochází ze Španělska a jeho provedení má představovat příběh z koridy. Taneční figury se neopakují, odvíjejí se jedna za druhou, stejně jako souboj toreadora s býkem.

V podání profesionálů je paso smyslný, vášnivý a temperamentní tanec plný emocí.

Názvy figur a typická červeno černá barevnost mne inspirovaly k vytvoření kolekce šperků. Jsou jedinečné a nebudou se opakovat. Snad jim časem přibudou příbuzní z rodu dalších tanců.

A tak se chvilku zasněte se mnou, přeneste se do Španělska a vstupte do koridy.