Šití mě velmi baví, ale jak já říkám, umím ušít pouze čtverce a obdélníky. Možná proto mě patchwork tak uchvátil, možná mě k němu vede i má nerozhodnost vyhodit jakýkoliv kousek látky s tím, že by se ještě mohl hodit. Ale především tímto způsobem relaxuji a toto nové tvoření mi přináší radost. Není nad to přijet po týdenní dovolené domů a sednout si k šicímu stroji, ten pocit je úžasný.

     Zatím jsem si troufla vytvořit tři patchworkové deky a to hlavně díky BETTy MADE. Paní, která mě na svém blogu o šití přesvědčila, že to vlastně nic není. Byly to jen obyčejné čtverce skládané k sobě. Na nic složitějšího jsem si do té doby netroufla. Až nyní jsem se rozhodla, že to přece jen zkusím, i přesto, že celkový výsledek nebude dokonalý, sem tam nějaká nerovnost,  nepřesnost nebo nesouměrnost.

     V květnu jsem začala postupně sešívat a vytvářet jednotlivé bloky. Občas jsem však také párala a párala a párala, občas nadávala i proklínala, že jsem se do toho neměla pouštět. Jsem ráda, že jsem  vytrvala, protože  konečný výsledek v srpnu mě potěšil a snad jsem tímto dárkem udělala radost i někomu jinému. (Současně jsem i pochopila tržní ceny takovýchto výrobků na internetu, které se mi mnohdy zdály  být až nehorázně vysoké.)

792 čtverců

176 obdélníků

750 cm lemovací pásky

vatelín

 africký brokát