Pratelná, oboustranná

Gumičky okolo uší dotáhněte nebo povolte dle rozměru vašeho obličeje. Tak aby se pěkně rouška stáhla okolo nosu, pod očima a pod bradou. Konce gumiček je ideální zastrčit do tunýlku.

Případně je možné navléci jednu delší gumu a nosit gumičku roušky za hlavou. Pokud by vás gumička po delším nošením řezala do uší. Také je možné navléci místo gumy tkaničku (viz přiložená fotografie). Na spínací špendlík navlečete tkaničku a protáhnete za špendlíkem skrz tunýlek.

Prát na 60-90 stup, žehlit stupeň č. 2. Při praní na 90 stupňů počítejte s rychlejším opotřebením roušky.

Materiál: 100% bavlna

Před použitím vyprat. Při prvním praní může tkanina pouštět mírně barvu.

 

Sterilizace:

ve vodě v hrnci: roušku vložit  hrnce do dostatečného množství vody. Tak aby se nedotýkala dna horkého hrnce. Přivést k varu a nechat vařit 1 minutu. Po vychladnutí vyjmout z hrnce a nechat usušit. Pokud budete vyvařovat roušku s gumičkami, je potřeba počítat s rychlejším potřebením gumiček. Včetně všité gumičky okolo nosu. Pro uchránění gumiček okolo uší je možné navléci gumičky na vařečku a položit vařečku přes hrnec, tak aby gumičky byly mimo vodu.

dezinfekcí: na roušku je možné na stříkat před praním dezinfekční prostředek Sanitol (ke koupi v DM drogerii) a poté vyprat na 60 stupňů.

 

Při nošení roušky je důležité si nesahat na obličej. Poté, co přijdete domů, roušku vysterilizovat.

 

Rozměry jednotlivých roušek:

Výška - rozměr měřeno pod bradou až k nosu

Šířka - délka roušky v šířce, přes obličej

 

Dámská:

výška 16 cm

šířka 26 cm

 

Pánská:

výška 17 cm

šířka 27 cm

 

Dětská 3-6 let

výška 12 cm

šířka 21 cm

 

Dětská 7-12 let

výška 14 cm

šířka 23 cm