Vezmi dva metry drátu a nadělej z něj 60 malých, stejných spirálek. Přimíchej 120 velmi drobných kousků minerálu, jantaru nebo korálu a s notnou dávkou trpělivosti a umu vše pospojuj dohromady. Nakonec zavěs na háčky a nos na uších k potěše své a pozornosti svého okolí. A pokud ti něco z toho chybí, nezoufej, výsledek lze totiž sehnat u krivkat a máš to navíc z hypoalergenní chirurgické oceli.

A jestli teď zrovna nemáš dostatek peněz, co zkusit aukci, která se bude konat v pátek 21. října. Vítězka si sama vybere, který pár jí bude nejmilejší:


 

 

 

 

 Palcátky (9 g) - těmi to celé začalo. Jsou vzdušné, trochu  rozčepýřené, dovádivě neučesané, lehce kousavé a hlavně  křiklavě červené. Nepřehlédnutelný šperk sebevědomé ženy.

 

 

 

 

 

 

 

 Jantarky - jsou z celé party nejlehčí, váží pouhé 4 g. Na  uchu je skoro necítíš. Jsou jako zlátnoucí listí na stromech,  jako rozkvetlá pampeliška, jako plástev medu, sluneční  paprsky schované na horší časy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ryolitky (8 g) - tiché a nenápadné, voní lesem a jehličím.  Každý kamínek je originál, má svou jedinečnou kresbu a  zbarvení, od zelené, přes pískovou až po jasně cihlovou, jen  se v klidu posadit a naslouchat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obsidiánky (8 g) - klasické black&white, hodí se však i pro  drsňačky, které jinou než černou barvu nepovažují za dosti  dobrou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Malachitky (9,5 g) - smaragdově zelené jako louka právě  svlažená vydatným deštěm. Jsou nabity energií a  optimizmem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Jaspisky (10,5 g) - to je podzim, přemrzlé šípky na keřích,  červenohnědé spadlé listí, které ti šustí pod nohama. Letitá cihlová zídka, která je svědectvím o zašlých časech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Granátky (10,5 g) - nejtěžší a zároveň nejmenší z celé série;  temně vínově červené, slavnostní a elegantní.