Každým rokem před Vánocemi připravuje náš ochotnický spolek nějaké divadlo pro děti. Letos jsme nacvičili veselou a vtipnou pohádku O  SPANILÉM  PRINCI. V pohádce nechyběla hodná královna a neposlušný princ.Podlý rádce  kradl peníze od daňových poplatníků a radil královně vybírat daně za všechno možné i nemožné. Ale v lese žily tři hodné čarodějnice, které daly princezně Lidunce kouzelný řetízek. Kdo ho měl na krku, mluvil jen pravdu. V pohádce se objevily i dvě další princezny - z Afriky a z Japonska, ale jedna chtěla prince dogulášovat a ta druhá  zase objevila, že princ je srab a odešla.

Ale jak už to v pohádkách bývá, dobro nakonec zvítězilo nad zlem, princ se oženil s hodnou Lidunkou, Podlý rádce skončil jako kocour a lovil myši na zahrádce, čarodějnice Uršula opět slyšela, protože jí Lidunka sundala z uší sluchátka, čarodějnice Tupěna zůstala sice trochu hloupá, ale měla kočičku, kteoru si dlouho přála.........

Závěrečnou písničku  jsme museli opakovat a tak vám ji tu také napíšu:

Pohádka nám tady končí,

zlo se s námi navždy loučí,

řetízek, co pravdu zná,

ten už nemá princezna,

už ho není potřeba,

princ už není nezbeda,

svou Lidunku miluje,

celý hrad se raduje.

A co na to podlý rádce,

loví myši na zahrádce,

všechno dobře dopadlo

a končí i divadlo....

Obecenstvo bylo super, děti tleskaly a spolupracovaly při pohádce, zazpívaly písničky a přednesly básničky...za to dostaly zlaťáčky od paní královny a perníkové muchomůrky od čarodějnic.....potom jsme si při housličkách zazpívali všichni společně koledy, popřáli si hezké Vánoce, hlavně pohodu a spokojenost.

Vždyť ne hmotnými statky živ je člověk!

Je třeba všímat si a vnímat krásu a pohodu kolem sebe.

Všem přeji hezké a spokojené Vánoce a v novém roce 2011 hodně krásných výrobků.......Anina