Venku sice počasí zrovna nezve na procházku, ale co takhle zajít si do ZOO?  A co třeba do zoologické zahrady přímo tady na Fléru? Proč ne? Na procházku Vás zveme z našeho klubu - napadlo nás dělat tento měsíc nominace na zvířecí téma. A tak pojďte jen směle dále do našeho zvěřince J. 

V našem Zʘʘ Vás hned u vchodu přivítá křiklavě barevný papoušek (všem se snaží namluvit, že pamatuje kapitána Morgana):

Hned za vchodem se nachází Africký pavilon. V prostorném výběhu se tu prohánějí levharti a leopardi, pasou se tu zebry, v dálce vidíme i velbloudy a slony. A hele, kousek vedle zívá uprostřed svého harému lev, král zdejší savany:

A hele! Tady máme kiosky a dětský koutek! Děti si mohou pojezdit na koních, pohrát si s mazlivou kočkou nebo hravým pejskem od milé paní zmrzlinářky:

Také se tu v ohradě pasou malí beránkové. Tatínkové si zase mohou chvilku spočinout a občerstvit se – ale pozor, nepřehánět, jste tu s dětmi, tak ať nevidíte myšky anebo se nevlečete jako šneci ( pánové, neloudat se jak šnekové J)! Anebo ať potom dětem třeba netvrdíte, že v místním akváriu uvidí i delfíny a velrybu! Určitě ale zklamané nebudou a pobaví je naše veselé akvarijní rybičky: 

A  určitě nezapomeňte kromě akvária také na vivárium a terárium – najdete zde pestrobarevné motýly, pilné včelky, smaragdové vážky……… nelekněte se pavouka!  Potkáte  mrštnou a rychlou  ještěrku  i pomalou a rozvážnou  želvu. Doporučujeme nesahat na štíra, nešlápnout na zmiji ani si je nehřát na prsou a obdivovat chameleona J. 

 

V naší zahradě máme i zástupce ptáků ,  hlavně hodně druhů  holubů – ty necháváme létat na svobodě J. A le už jste určitě unavení ( tak jako já při boji s tímto blogem) , tak vám  zamává na rozloučenou  vtipný lemur a krásně zbarvený páv.

A protože nominace s pávem se nám sešly 2, uvádím i tu druhou, pohádkovou :-):

 

Někdy příště  na viděnou ! A díky všem, co se na těchto zvířátkových nominacích podílely {#emotions_dlg.naruc}!