Krabičku ve tvaru polštářku jsem si oblíbila, protože je jednoduchá a přitom pěkná. Její výhodou je, že ve složeném stavu je úplně plochá, takže nezabírá skoro žádné místo. Taky drží dohromady i tehdy, když není nijak převázaná ani slepená. A kromě toho se při rozbalování nepoškodí a dá se tedy použít vícekrát. (To by přece byla škoda pěknou krabičku vyhodit hned po prvním použití.)

Na fotce je krabička bílá, z obyčejnéhopapíru, ale už pracuju na krabičkách vzorovaných, které chci dát sem na fler. Taková pěkná krabička na zabalení drobného dárku se vždycky hodí.

Ještě přidávám odkaz z googlu, na kterém najdete další šablony na tento typ krabičky, ale také ukázky toho, jak se taková krabička dá ozdobit: https://www.google.cz/search?q=pillow+box&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qKHeUYDyGsKOtQaT7IDgBg&ved=0CC4QsAQ&biw=1366&bih=665

Postup ke složení:

Obrázek vytiskněte na čtvrtku.

Tupým špičatým nástrojem přejeďte ty dlouhé rovné čáry tak, aby se papír trochu zmáčkl, bude se pak snáz skládat a lépe udrží ostré hrany.

Stejně je potřeba zarýhnout i ty oblé hrany. Není to složité, jsou totiž dělané podle CD, to doma určitě najdete.

Pak přeložte po délce, naneste lepidlo na ten úzký bílý proužek a slepte, vznikne vám něco jako roura. Ty oblé části na jedné straně složte dovnitř. Druhá strana zůstává otevřená, složíte ji, až do ní vložíte balený předmět. Pak krabičku uzavřete i z této strany.