Proč Pozdrav z Indie?

K upletení tohoto šátku , i k samotnému názvu, mě inspirovala jedinečná, ručně předená příze od Vlněnky-přadlenky. V čem tato příze tak jedinečná a unikátní?

 

K její výrobě byla použitá příze z baby alpaky s morušovým hedvábím, kdy k této základní přízi bylo připředeno pravé indické hedvábí v různých pestrých barvách. Toto pravé indické hedvábí pochází z recyklovaných indických sárí. Vznikla tak naprosto jedinečná a unikátní příze! Vyniká svou jemností, jedinečným a neopakovatelným barevným provedením, všemi krásnými vlastnostmi všech použitých materiálů.

Já jsem tuto krásu zkombinovala z temně fialovou jemnou merino vlnou - tato barva se také objevuje i u předeného indického hedvábí.

 

Vznikl tak zcela jedinečný velký šátek, který Vás překvapí svou jemností, měkkostí, ač je pletený krajkovým vzorem, i svou hřejivostí.

Údržby se nelekejte .-). Všechny použité materiály se díky struktuře svých vláken daleko méně špiní. A když už se ušpiní, tak jen na povrchu vláken. Potom stačí šátek namočit do vody s jemným šamponem nebo jemným pracím prostředkem na vlnu, jemně promnout, promačkat, několikrát zopakovat v čisté vodě ( všechny lázně by měly mít přibližně stejnou teplotu cca 3o °C. ) , jemně vodu vymačkat a nechat šátek volně rozložený na vzduchu uschnout.

 

Nechejte se rozmazlovat a hýčkat, s šátkem přes ramena můžete snít o cestě do Indie. Kdo ví.......