Jaro mne vytáhlo ven s fotákem a já neodolala a vytvořila pro Vás fotografickou poznávací soutěž. Postupně Vám budu přidávat fotografie s příběhem a na Vás bude poznat, o které místo se jedná. Kdo dříve uhodne, ten vyhrává.

1. místo - výrobek do 200,- z mého obchůdku  zdarma (nebo 50% sleva)

2. místo - sleva na výrobek 40%

3. místo - sleva na výrobek 20%

Byl krásný den, slunečný, ale sluníčko už pomalu klesalo a já se vydala do míst, která znám. Dnes však byla jiná, změněná k nepoznání. zima pomalu ustupovala a tající sníh se mi prosakoval chabou ochranou boty až k prstům. Tak nějak to musí cítit rostliny. Vláhu, která jim dává probudit se a růst.

Jaro je za dveřmi, ale přesto mi byla zima. Aby také ne, když celá cesta trvala přes 2 hodiny - povětšinou pěšky a to ve velice vlhkém terénu - ještě, že zpátky jsem se ohřívala ve vozidle přibližující mne domů.

První pohled byl pro mne naprosto překvapující. Znám to tu, ale zima vše změnila. Naštěstí tu nebylo moc lidí. Vše jsme si mohli vychitnat plnými doušky.

Ve zbytcích sněhu podél cesty, necesty vyrůstaly keře, které byly příjemně snové. Přisnazezachytit malinkou vílu mezi větvemi jsem málem spadla ze srázu hluboko dolů, ale naštěstí sníh byl milosrdný a poskytl nejistou, ale přestodostačující oporu. Schválně, jestli ji zahlédnete, než jsem získala rovnováhu zpátky, víla už plaše popolétla, ale možná ji mezi větvičkami uvidíte vykukovat.

Na necestě, po které jsem sešla kousek od vyšlapané pěšinky nad srázem jsem zahlédla i poslední pozdrav podzimu a skřítka dubovníčka. Ještě spal uprostřed lístků, zahrabaný do nory a zachumlaný do lístečků stromů, ale jeho slabounký dech ho prozradil a vytrvale ohříval sníh, až pomaličku kolem jeho obydlí odtál. Opatrně a potichu jsem vám jej vyfotila a lehounce odešla, abych jej nevzbudila a on mi nepoškodil foťák a snímek, jak má ve zvyku, když ho někdo načapá.

Tak a máme za sebou první dva kilometry cesty. Kam půjdeme dál? Co vše ještě potkáme? A kde že to jsme? Nevíte? Tak zítra se těšte na další povídání a další fotečky... a možná i nějakou nápovědu :)