Caramilla od Nového roku šije v nové pracovně. Zvu vás na fotoprohlídku svou pracovnou, abyste věděli, kde bude vznikat má nová tvorba. Pro mě je to pracovna snů, ve které se šije opravdu krásně. Švadlenky zde možná naleznou inpsiraci pro zařízené té své pracovny snů:)

 

 

Krejčovský panna je dar od jedné sestry ze sboru, která se věnovala krejčovině celý život, mám Helenu moc ráda a při práci se těším vpomínkou na ni, děkuji!

 

 

 

 

 

Pokoj je na jihovýchod a je v něm překrásné světlo.

 

 

 

V pracovně jsou na zemi parkety, což ocení hlavně děti, které si tam rády hrají a parkety je nestudí.

 

 

 

 

Doteď jsem šila na třech strojích umístěných na jednom stole, vedle strojů vůbec nebylo místo, takže jsem při šití neustále šoupala stojema tam a zpět a stejně jsem se tam nevešla. Pohodlně šly šít tak leda spoďáry... Určitě to máte tak mnohé, možná většina... Já jsem si mohla dovolit pracovnu rozšířit o pracovní stůl po své budoucí švagrové Markétě, je úžasný a moc za něj děkuji! Je na něm krásné světlo od oken, má stojánek na tablet, do roku se hezky schvoají kabely a elektrika, která láká malé nezbedy. Stoly jsme dodělali s manželem včera o půlnoci, dnes jsem šila poprvé a opravdu je to nádhera. Jediné, co je nezvyk je, že jsem byla zvyklá mít jedny nůžky, špendílky atp. stále po ruce, teď si pro ně musím dojet přes půl místnosti vždy ke stroji, kde jsem je odložila. Něco vyřeší cvakačky na krku, ale ne vše... ale neměnila bych!:)

 

Kvalitní židle na kolečkách je nezbytnost, nechápu, že jsem s jejím pořízením tak dlouho váhala (donutilo mne pokročilé těhotenství přesně před rokem). Já jsem zvolila po dlouhém hledání židli Fish Bones, z prvnotních rozpaků jsem se do židle velmi rychle zamilovala a myslím, že jsem vybrala výborně. Dobře se reguluje, skvěle drží na povrchu (přikoupila jsem ale kvalitní kolečka s gumou), je tak akorát měkká na sezení, tak akorát vysoká, opěrka zad příjemně široká, látka je kvalitní, příjemná a prodyšná. Navíc krásně vypadá. Určitě doporučuji!

 

 

Můj milovaný rovnosteh Pfaff Quilt Expression 4.0, jsem s ním už dva roky velmi spokojena, recenzi chystám asi tak stejnou dobu:) Ale bude, snad...:)

 

 

Musela jsem si vyfotit i odpadkový koš, který skvěle sedne do mezery vedle šuplíku pod stolem, nepadá tak, když je prázdný:) Nahoře je stoleček na klávesnici, který mi dnes večer manžel přislíbil předělat na vyjížděcí držíček na nitě, to bude naprostá bomba!!! Teď jen, aby dodací doba byla do důchodu:)

 

 

Overlock a Coverlock Brother a malá kolečková židle pro Jasmínku, která občas pomáhá šít.

 

 

Stojan na modely a žehlící prkno, které sedne do toho prostoru absolutně dokonale. Chodila jsem s ním po místnosti a přestavovala nábytak a na toto umístění jsem přišla až po dvou dnech:)

 

 

 

Plastové šuplíčky z Bauhausu jsem nejdříve považovala za nevkusnou kravinu, ale manžel do mě tak dlouho hučel, že mu to přijde pro moje účely geniální, až jsem jeden na zkoušku koupila, za pár dní jsme jeli pro další:) Přehledné - šuplíky jsou průhledné a je vidět, co v nich je, dobře se otvírá, skvěle se do něj třídí komponenty, navíc je na kolečkách, což je praktické.

 

 

Do šuplíčků skvěle pasují krabičky Glis z Ikey, jen jsem oddělala víčko. Velmi praktické.

 

 

 

Moje předsevzetí je, že vždycky budu jistě vědět, že tady najdu všechny nůžky a řezací kolečka a páráčky atp.:)

 

 

Krabička z Ikey plná tkaných etiket - konečně nemusím lovit v papírových krabicích:)

 

 

Kovová galanterie a malá krabička Glis, ve které jsou kovové patentky a náprsktky, které jsou po mé babičce, voní úplně jinou dobou a také jinou kvalitou!!!

 

 

Gumy pěkně přehledně...

 

 

Stuhy a hadovky...

 

 

Nitě se tam vejdou jak poklička na hrnec - a Amannovské krabičky od nich také. A jsou zadarmo (když nepočítám kolik stojí ty nitě)!:) Proč já jich tolik vyhodila:)

 

 

Dva velké šuplíky z Bauhausu sestavené do jednoho, také na kolečkách. Jsou velmi praktické a asi i nosné, vypadá to, že kony přežijí narozdíl od mé předchozí komody, která je nezvládla...

 

 

Pro kony jako stvořené...

 

 

Zipy.

 

 

Pohled na syslírnu látek, vpředu stoleček se stoličkou pro Jasmínku, která v pracovně ráda tráví se mnou čas, když šiji.

 

 

Regály vybíral manžel, protože ne vždy jsou dost nosné a kvalitní, tyto jsou z Bauhausu a prý to nejleší v kategorii do 1000 Kč/ks:) Uměla bych si představit i hezčí regály, které by k látkám více lahodily, ale bohužel cenově jsou tak vysoko, že jsem pro tentokrát šetřila...

 

 

 

Barevné látky jsem si dala hned k oknu, abych na ně mohla stále koukat a nabírat inspiraci a energii.

 

 

 

Patenty jsem si srovnala podle barev do duhy, úplně škoda na to sahat!:)

 

 

 

Nejsou všechno jen látky, podívejte, kolik má Caramilla odstřižků:) (Zprava designované úplety, obyčejné úplety, tkaná bavlna, softshell). Ikea boxy Samla jsou na ně skvělé.

 

 

Designované tkané bavlny jsou nejdražší, ale nejskladnější:)

 

 

Malá návnada na budoucí jarní kolekci:)

 

 

Na toto by se člověk mohl koukat celé hodiny...

 

 

Merino a velur se čtyřlístky.

 

 

Nikdy bych nevěřila, že může být tak hezká i hromada softshellu:)

 

 

Látkové krabice Gröna z Ikey mne nadchly, jsou velmi prostorné, lehké a skladné, není v nich vidět "bordel" a krásně vypadají zvenku.

 

 

 

Ale tak já se za svůj bordel nestydím:)

 

 

 

Plastové zásobníky na knoflíky, brzdičky a jiné drobnosti jsou velmi vděčné! Nejvíc si s nimi hraje Jasmínka...

 

 

 

Populární průhledné boxy Samla z Ikea jsou skvělé na vše možné - na knoflíky, druky, zipy, ale i na nitě, kony...

 

 

A takhle jsme dneska šili.