dnes je 13.9.2011. Za tu chvíli, co tu vystavuji svou tvorbu a pozoruji úroveň výrobků ostatních vystavujících, nebojím se říci umělců, jsem nabyla názoru, že vůbec nepotřebujeme dovoz z východu, či nákupy v "cizích tržnicích". Naše ženský a chlapíci (odpusťe mi ten výraz), jsou tak originální a šikovní, že .... z těch nádherných věciček, byť jsou to ponožky, hrníčky, náušnice nebo polštářky či dečičky, mi jde až mráz po zádech. Buďme na sebe pyšní.
Dnes je 24.ledna 2012. Mám obrovskou radost, jak jsou tady na Fleru na sebe všichni hodní a milí, je tu cítit taková dobrosrdečnost a velká úcta k práci druhých. A to je moc dobře! Jak mám chvilku, chodím sem pookřát. Přeji všem hezký lednový den.
No, pane jo, bude to pomalu rok, co jsem si našla chvilku na psaní. Ne, že bych neměla čas, ale asi nebylo to správné vnuknutí na "úpravu profilu". Musím to honem napravit. Ale dnes - 27.12.2012- to nebude. Přeji všem dobrou noc.
29.12.2012 je za tři minuty poledne. Měla bych jít vařit. Jenže odtrhnout se od srdínkování překrásnýc h výrobků dá strašnou práci. Jen do 20. strany všech výrobků, říkám si. Tak do pětadvacáté, nóó´. Cože? Ještě tenhle krásný obleček, tahle nádherná brož. A co ten hrnéééééééček a ten pucláček, ten nezaslouží srdíčko? Jestlipak taky bude tak nádherný a neodoletelný můj oběd? Víte co? Mažu ke sporáku. Však se zase uvidíme. Dobrou chuť k sobotnímu obědu.
31.12.2012 mi nezbývá, než popřát všem, nejen prodávajícím a nakupujícím, ale i TĚM, KDO TOHLE VŠECHNO VYMYSLELI, krásný, zdravý a šťastně flérovský rok 2013 a nejen ten. Vaše
MilčaKra
16.1.2013 -tak vás u mne vítám v novém roce. Víte, co je zajímavé? Celý den se v práci těším, že až přijdu domů, budu něco tvořit. Pak si sednu sem, k PC, k Fléru a bác ho. Záda od pletené vesty nejsou hotová, růžový slunečníček nepokročil, hedvábný dešník není domalovaný, v televizi je prostřeno a můj můž nemá prostřeno k večeři, natož aby byla nějaká přichystaná. Jak to vy ostatní děláte, že všechno stíháte?
No, vidíte, teď mě manžel upozornil, že už doprala pračka a že bych ty košile měla jít pověsit, hahahahaha
Dnes je 18. února. Teď mě tak napadá, jestli to moje plkání , tady v profilu, vůbec může být? Neměla bych si ulevovat někde na blogu? Poraďte, prosím.
29. března
Tak žádné Hody, hody, doprovody, ale Koleda, koleda Štěpáne...Když má svatý Petr Alzheimera a zapomněl, že Vánoce byly před chvílí a další budou až v zimě, tak přeji všem krásné vánoční Velikonoce.
Tak a teď jdu uložit rodiny Zajícovu a Zajíčkovu k zimnímu spánku do příštích Velikonoc.
Dneska je 6. dubna?
Asi jo. To je jedno. Chystám se zítra do Prahy na patchwork a jen jsem se párkrát zmínila v poděkováních za srdínkovou návštěvu a hned mi některé dámy sdělily, že už byly včera nebo dnes a že to bylo suprácký. No, já snad nebudu ani snídat! Kdo můžete, přijeďte, budeme se potkávat a ani o sobě nebudeme vědět. A to bude taky suprácký, nebo h u s t ý ? (To říkají moje sedmiletá vnoučata dvojčata. ) Asi si připíchnu na klopu vizitku s označením "Flerka"
7.4.2013
Právě jsem se vrátila z hradu! Ba ne, z výstavy patchworku v hotelu Step v Praze. Páni kluci, to jednomu hlava nebere, co tam bylo vidět za krásu. Jsem z toho celá hyn. Kdo jste tam nebyli, musíte závidět. To nebyly jen hadrové obrázky! To byla umělecká díla mnohdy připomínající olejomalby na velkých plátnech. Panečku, to bylo pokoukáníčko. Jsem tedy ucaprcaná po třech hodinách chození a obdivování, ale stálo to za zvednutí se z gauče a jet tam. Svatému Petrovi dneska vděčím za zimu, která stále panuje, protože jinak bych už ležela mezi lebedou a svlačcem na záhonech na zahradě a sela mrkev a tu nádheru bych znala jen z vyprávění a to by nebylo ono. Mám z á ž i t e k na dlouhá léta. Až bude něco takového příště, určitě se jeďte podívat. A nemusíte být zrovna vyznavači patchworku. Papa všichni. Přeji hezký zbytek neděle a já jdu na gauč trávit výstavu.
Tak kolikátého máme dnes? Aha. 11. dubna. Zdejší kolegyně Masti mě normálně vyprovokovala, když mi napsala, že bych měla zkusit psát. Tak mě napadlo, že zveřejním jednu z mých posledních slátanin, a to básničku o ropuše. Třeba vás pobaví. nebo mi někdo napíše, abych to koukala smazat.
Tak tedy:
Ropuchy už jste se nabažili...Možná dám něco jiného za pár dní...

Tak dnes ještě jednou: Tady je to lepší, než na Silvestra v televizi.
15.dubna 2013
To není možné, kolik člověk naseká chyb v psaní, když chce něco rychle sdělit druhým, podělit se o radostný zážitek. Češtináři, promiňte mi, ale v zápalu boje se sdělením zážitků...Tak už jsem to snad všechno opravila. Jo, když člověk spěchá, tak aby si sed', jak se říká.
23.dubna
Slíbila jsem vložit místo Ropuchy Koně, například tančící: 3.5. 2013 teď už je najdete na blogu
2. máje 2013
řekla madam Puk.le, abych s těmi koňmi něco dělala.
Připadám si ťukle a tak vložím jinou, trala, tralala: Tak ode dneška je taky na blogu. A madam Puk.Le.nce musím poděkovat...
8.5.2013
Na popud zdejších slečen a dam své staré básně já předkládám.
Na blogu k přečtení jsou teď hned, myslím, že nezboří se celý svět
16.5.2013
Tak chudáci Švýcaři utrpěli vítězství 2:1 a naši kluci konečně mohou jet domů z MS. Teď snad dojde na Hadamczikům nápad, že udělá mužstvo, které bude stále vyhrávat. ... udělá z mužstva kapelu
13.6.2013
Tak vám povím, že jsem dnes docela dobře vyšťavená. V práci asi 96 telefonátů, asi 36 klientů, všechny balíkové přepravní služby , které existují, nám přivězly cosi... Jdu na Pohlreicha, sledovat, jestli bude mít lepší omáčky, než umí ostatní...
4.12.2013
Upečeno... teď ještě slepit, naplnit, posypat, ozdobit, uložit (je to tak dobře, pane Lorenc?) A pak už jen tloustnout a tloustnout a tloustnout...
Přeji všem krásný adventní čas!
29.1.12014
Kam jsme se to poděli, kam jsme se to poděli? Kde je konec šatům, můj jedinný příteli, textile líbivý?(Snad mi můj oblíbený Jarek odpustí...) Mám strašnou fušku sehnat šaty k slavnostní příležitosti. Třeba do divadla, na vernisáž, na módní přehlídku, někomu na svatbu... Ne, prostě ne. V krámech (v obchodech - chcete-li) prostě neseženete trošku lepší šaty, pakliže za ně, pro dvoje užití ročně (neřku-li při stále rostoucí váze ženské v pokročilém věku) nechcete dát několik tisíc a trváte-li na tom, že by měly být světlé. Dnes jsem vyplula z krámku se šatičkami a látečkami(podotýkám, že u nás jich moc není), protože po konkrétní poptávce po oněch šatičkách, mi bylo nabídnuto několikero strakamakatých ohozů s tím, že jsou přehlídky a všechno je vyprodané! Plujíce prostorami jistého obchodu jsem po boku mého doprovodu remcala, že snad i dítě by vědělo, co chci, že to snad není tak těžké pochopit, když řeknu jednobarevné světlé...Kolem jdoucí dámu s vozíkem naditým žrádl - pardóóón - jídlem, jsem tím rozesmála!!! Nemyslím si, že to bylo moc k smíchu, ale proti gustu, žádný dišputát. Já jsem se zase naopak mohla rozesmát nad jejím vozíkem. Inu dobrá. Co vy, dámy, jak vy tyto případy řešíte? Asi mi nezbyde nic jiného, než nastartovat nůžky, špendlíky, stehovku, jehlu, šicí stroj, overlok, žehličku (je to tak dobře, pane Lorenc?) a vrátit se do dob...
18.2,2014
Tedy u toho hokeje se nedá ani ležet v klidu na gauči, natož něco dělat. Takový tělocvik v leže!! Doufejme, že ještě ta poslední třeťka bude taky tak vynikající. Jupííí, tak jsem to dali! Já z toho mám tlakáč
19.2. ve 20.26 hod.
Tak a je to! Je mi líto včera vyřazených bratrů zpoza Tatier. Tak zase někdy při sledování hokeje.
10.6.2014
Piju vodu s citrónem, cítím se jak panda, 30 stupňů ve stínu, léto nám to nandá.
V létě je to prima, to se člověk může ovlažit studenou vodou, ale v zimě, když není čím zatopit....
18.6.2014
Tak vám mi to nějak nedalo a musela jsem napsat:
Viz Blog
23.7.2014
Ach, jo, právě začíná Pyšná princezna Já ten černý slunečník nedoháčkuji a nedoháčkuji
8.8.2014
Právě jsem se setkala s problémem, kdy matka, jdouce po chodníku před naším balkonem, vystvětlovala zřejmě synkovi, podotýkám, že značně otylému, asi tak desetiletému, že se říká: Jedeme na Slovensko, nikoliv do Slovenska. Ačkoliv se říká: Jedeme do Itálie, jedeme do Čech, do Francie, do atd., ale na Nový Zéland, na... no, a teď? Babo raď. Ví někdo z vás, jaké češtinářské pravidlo v těchto termínech používat? Já si stejně napíši do ústavu jazyka českého (správný název mě teď nenapadá,ale už jsem tam psala) o vysvětlení, jak to vlastně je. Heč.

11.9.2014
Dnešní podvečer byl pro mne tak zábavný, že mě bolí bránice. Jednotlivé příspěvky a konverzace byly tak náročné (na chechtání). Několik zdejších dam mezi sebou "hovoří" veršovanou řečí. A co myslíte, že jsem udělala, když jsem na to přišla? No, musela jsem se zapojit!!! Ta čeština je prostě báječná, mám ji jako druhého koníčka. Neříkám, že bych ho uměla dokonale zvládat, ostatně nejsem chovatel koní, ani koníčků . Ale dnes v noci se mi bude dobře spát při pomyšlení, že zdejší umělkyně v oboru ručních a výtvarných prací znají i práci s lahodnou češtinou!!! Dobrou noc, básnířky.
24.9.2014
Právě jsem si nařídila, že mám zmizet od písíčka.
Sděluji to veřejnosti, neříkám to potají,
košík s prádlem a žehlička
vedle na mne čekají.
Pokračování a dokončení máte na blogu. (Chcete-li.)
25.9.2014
Už teď mě děsí ta tma zákeřná,
že bude trvat zas až do března.
Marast a bláto, slané boty.
Komu se líbí tyhle sloty?
Kdyby to páni nahoře věděli,
mázli by jaro už tuto neděli.