Když mé dcery byly ještě malé, těšila jsem se na dlouhé zimní večery, až se všechny tři zachumláme do peřin a já jim budu číst pohádky a zajímavé příběhy.

Mé holčičky už vyrostly a já jsem dostala možnost jednu takovou knížečku, kterou bych jim určitě ráda přečetla, ilustrovat.

Kniha má 52 stran a děti mají možnost na volných stránkách knihu dotvořit vlastními ilustracemi.

Autorka knihy Šárka Zoubková, vypráví osm příběhů ze života všetečných, hravých a veselých štěňat Jack Russell teriérů.

O knize píše: Pokud se k vám přikrade stín smutku,vezměte  si na pomoc psí kamarády. A naráz je po stesku. Psí holčičky Any a Jupí jsou nezbedná štěňata, poznávající svět, přírodu a lidi. Ani jeden den nemají čas na nudu. Stále vymýšlejí nová a nová dobrodružství a tím přispívají k dobré a tolerantní náladě...

Malá čtecí ochutnávka :o).......Sleduji plovoucí ryby ve vaně, natahuji hlavu a už stojím pouze na jedné zadní noze, přední nožky opřené o okraj vany. Ještě víc se natahuji a ááá najednou žbluňk. Přední nohy mi uklouznou po mokré vaně, zadní noha už nestačí nic udělat a já letím po hlavě do vody. Brrrr ta je ledová !

Kapři se rozprsknou do stran. Mám spoustu práce. Musím plavat, abych se neutopila. Ale zájem o ryby mě neopouští. Plavu k nim, ale kapři frnnnk a vystřelí okolo mne na druhou stranu vany. Otáčím se, na chvíli potopím hlavu, abych si kapry prohlédla ve vodě. Kapři otevírají tlamy, jako by na mě něco křičeli. Ale co, já je vůbec  neslyším??? Cože to říkají??? Proč to vlastně vypadá, že ryby mluví, když je neslyšíme???? Že by ve studené vodě nastydly a ztratily hlas?........

Přeji příjemné čtení i ilustrování.Šlápnul vedle Zdeňka Zemanová