Apatit

 

Léčivé vlastnosti Apatitu

Zelený apatit pomáhá zklidnit nervový systém a udržuje vnitřní rovnováhu. 

Modrý apatit zvyšuje psychické uvědomění a otevírá mysl k pochopení a inspiraci.

 

Apatit jako drahokam

Apatit není příliš známý drahokam, a vlastně má více použití mimo oblast šperků. Apatit je měkký kámen a může být velmi křehký.Nejčastěji se vyskytuje v zelených tónech, může také být nalezen v žlutých, růžových, hnědých, fialových a modrých odstínech.Krystaly apatitu typicky rostou v hexagonálních (šestistranných) tvarech.

Jméno apatit je odvozeno z řeckého významu "klamat" pravděpodobně proto, že se často mýlí s jinými cennějšími drahými kameny, jako je peridot, turmalín a smaragd. Apatit je nalezen v hnědé, sedimentární a metamorfní hornině, ale pouze ta druhá roste větší krystaly vhodné pro šperky.

Apatit se nachází v mnoha částech světa: východní Kanada, Německo, Indie, Madagaskar, Brazílie, Barma, Mexiko, Československo, Mozambik, Norsko, Jižní Afrika, Španělsko, Srí Lanka a Spojené státy.

 

Apatit ve špercích

Vzhledem k tomu, že apatit je tak měkký, hodně lidí se bude opřít o to, aby apatit do šperků. Nicméně, pokud je pečlivě zvolené nastavení, může to mít za následek krásný kus. Když nakupujete apatitu, nezapomeňte, že čím intenzivnější je barva, tím více stojí za to.

 

Použití: Klid, kreativita, intuice, čištění, vidění

Barva: Modré drahé kameny

 

Apačské slzy

Apačské slzy jsou užitečné pro vynoření zármutku v emocionálním těle za účelem vyčištění a léčby starých traumat nebo ran z předchozího života. Mají také ochranné a čisticí vlastnosti obsidiánu, v lehčí formě.

 

Jako šperk a drahokam:

Forma obsidiánu, tyto nugety jsou obvykle kulaté nebo oválné, černě hnědé a poloprůhledné. 

 

Jméno Apačské slzy si vysloužily díky legendě, která je obklopena smutkem manželek a rodin skupiny vojáků kmenu Apache, kteří zemřeli na  útesu poté, co byli obklopeni a poraženi v bitvě s americkou kavalérou v sedmdesátých letech minulého století.

 

Použití: Emocionální léčení, uzemnění, vnitřní práce, ochrana

Typ: Obsidian

Barva: černé drahokamy, hnědé drahokamy