Před deseti lety jsem se s bolestí v srdci rozloučila s mým Rudým ďáblem….. Věrně mi sloužil několik let. Vzpomínám jako by to bylo včera, jak jsem dupala nožičkou při rozvodovém řízení abych ho dostala do své péče a poté jsem byla náležitě pyšná, že jsem i nadále jeho hrdou majitelkou. S křiklavě červenou Škodou 120L jsem byla všude k nepřehlédnutí ! Zub času však pracoval velmi rychle a mému věrnému příteli nepomáhalo ani že měl blatníky a místy i podvozek vytuněný nejnovějším číslem Rudého práva. Nastal čas přemýšlet jaký typ vozidla mého Rudého ďábla nahradí….

Volba padla na typicky ženské auto opět křiklavě červené barvy značky Toyota yaris. (Mimochodem šťastná to byla volba ! Žádné problémy s parkováním a otočím se takřka na pětikoruně ! ) Problém však nastal při hledání jména a na svolaném sympoziu nazvaném „slepičí fórum“ jsem měla s kamarádkami nelehký úkol vybrat jméno pro mého favorita. Při otevřené lahvince se začalo polemizovat, jaké jméno by sedělo mému novému červenému krasavci zaparkovaném před domem. Musím uznat že nápadů a návrhů bylo několik a s každou další otevřenou lahvinkou docházely nápady a já s Beruškou, Nákupní taškou, Šídlem, Jaruškou ap. nebyla dostatečně spokojená a moje autíčko dostalo prozatímní krycí název Tojíšek…. Že je to pro mne narychlo a že si jméno časem vyberu. Moje registrace na klubu přátel Toyota dostala bezmyšlenkovitě nick toyisek (odvozeno od toyota) :-) Jsem již ve zralém věku a nepamatuji se co jsem měla včera k obědu, natož abych si pamatovala jaké mám kde přihlašovací údaje, proto jsem zadala i na flér při registraci toyisek a už to zůstalo…. Autíčku nadále říkám tojíšek (psáno toyisek), bože - nejblbější jméno které může být....  a už mi to zůstalo. 

Tak takhle vznikl tenkrát název toyisek :-) a protože už to mám na fleru docela zajeté, tak to neřeším a přijala jsem to za svoje „umělecké jméno“ :-)