Od prvního jarního dne uplyne týden a jaro už toho stihlo hodně. V lese při sběru medvědího česneku jsem se s radostí rozhlížela, kolik kvítků se dere zpod loňského spadaného listí. Přeskakovala jsem od jednoho ke druhému a zkoušela, který bude fotogeničtější. Počasí bylo proměnlivé, takže nás zastihla přeháňka. Po ní některé kvítky svěsily hlavy, ale s kapkami deště byly snad ještě krásnější. 

DSCN2923 DSCN2938 DSCN2920 image

Z vytržení nad nimi mne dostala až čerstvá kopřiva. V listí jsem si jí nevšimla, a tak mě při focení pěkně žahla do prstů. Nu co, první pořádné žahnutí taky patří k jaru. 

DSCN2949

Kdysi mne takové žahnutí inspirovalo k ušití kabelky Ruka v kopřivách. Vyfotila jsem ji pak (jak jinak než) u kopřiv.

7383103_4_2951214983

Však počkejte, kopřivky, za dva týdny vás budu trhat do velikonoční nádivky. To si vezmu rukavice a nepřekvapíte mne. 

Opatrně jsme našlapovali v porostu mědvědího česneku a uštipovali lístky. Každý rok  z nich dělám pesto, které pak obzvlášť v prvních dnech přidáváme skoro do všeho. Já si je ráda dávám na chleba s máslem, míchám s lučinou, přidávám jako oblohu k bramborám, čočce i pohance.

Pak přišel čas na focení novým tlumoků. Ty u mne taky patří k jaru. Každý rok jich začátkem jara několik ušiji a provětrám při venkovním focení. Kromě fotek si tak domů odnesu ještě jarní vzduch, schovaný v nich:)

DSCN2935

DSCN2918