Nokia představila koncem února v Barceloně na veletrhu MWC 2017 inovaci svého legendárního modelu 3310. Tím nás sice o pár týdnů předběhla a strhla na sebe nezaslouženě veškerou pozornost odborné i laické veřejnosti, my jsme se tím ale vůbec nenechali odradit ani zaskočit! A tak vám dnes tady na Fléru můžeme představit náš naprosto revoluční model ekologického a bezodpadového mobilního telefonu, který se svým retro designem rovněž odkazuje na historicky nejoblíbenější model Nokie.

Porovnáním některých parametrů obou modelů musí být každému zcela jasné o jak významný pokrok v mobilních technologiích se jedná.

Zatímco vyměnitelná baterie firmy Nokia 1200mAh stačí pouze na 22 hodin hovoru, do našeho přístroje můžete hovořit prakticky jak dlouho chcete* a navíc může posloužit i jako zdroj světla a tepla, a to až po dobu 50 hodin čistého času. Tohoto pozoruhodného výsledku bylo sice dosaženo za cenu vyšší hmotnosti našeho telefonu - 180 gramů oproti 133 gramům modelu z roku 2000, ovšem výhody jsou zcela nepochybně na naší straně. Například vůbec neřešíme typ a velikost SIM karty (tento zastaralý prvek jsme z našeho přístroje úplně vypustili) a naši zákazníci se vůbec nemusí starat o výběr mobilního operátora ani o vhodný tarif, neboť přenos signálu není na frekvenci GSM 900/1800 MHz, ale jedná se zde o přenos myšlenek pomocí telepatie, což je velmi pravděpodobně teprve podruhé v historii, kdy je telepatický přenos myšlenek  uvedený do průmyslové praxe.** Alternativním nebo doplňkovým komunikačním prostředkem je také světelný signál (po zapnutí přístroje), případně kouřový signál (po dobu několika vteřin po vypnutí přístroje).***

Na tomto místě je potřeba vyzdvihnout naši zcela bezodpadovou technologii, po již zmíněných 50 hodinách jak byste možná očekávali se nevybije baterie, ale náš výrobek úplně zmizí (přesněji shoří).

Pro naše budoucí zákazníky, kteří při výběru mobilního telefonu dávají přednost buď klasickým tlačítkovým přístrojům anebo dotykáčům, máme dobrou zprávu: ať budete ťukat do tlačítek anebo do displeje, nestane se vůbec nic, k ovládání jsou potřeba pouze zápalky či zapalovač. Ale abychom uspokojili i fanoušky dotykáčů alespoň vzhledem výrobku, zveřejňujeme i fotografii našeho prototypu dalšího retro mobilu tentokrát jiné světové značky.

image

Těm z vás, kteří zvládli dočíst tento blog až do konce, děkujeme za velkou míru shovívavosti, nadhledu a humoruMrkáček.

* Přesněji řečeno jak dlouho chcete a co chcete, stejně vás nikdo neuslyší.

** Prvenství patří samozřejmě, tak jako prakticky ve všech dalších vědních a průmyslových oborech, Járovi Cimrmanovi.

*** Pro ty kteří nemají schopnost přenosu myšlenek pomocí telepatie a nevlastní zápalky ani zapalovač máme asi ne zcela pozitivní informaci, i když na druhou stranu využití našeho výrobku jako stylového těžítka také není úplně k zahození.