V klubu Podpořme své prodeje soutěžíme každý měsíc na vybrané téma, na přelom měsíce dubna a května jsme tvořili na téma Rodina.

První, co mi vytane na mysli, když slyším slovo RODINA , je : RODINA JE ZÁKLAD STÁTU, to nám za totality vtkloulali do hlavy při hodinách občanské nauky.Mrkáček

Dnešní definice rodiny : Rodina je skupina osob navzájem spjatých pokrevními svazky, manželstvím, v poslední době i dalším podobným právním vztahem, ale i adopcí, a její dospělí členové jsou odpovědní za výchovu dětí.

Rodina nám dává lásku, pocit bezpečí a zajišťuje hmotné potřeby svých členů. Za rodinu je obvykle považována skupina, kterou spojují příbuzenské vztahy. Takovou rodinu nazýváme bio-logická rodina. Děti v ní žijí společně s rodiči, kterým se narodily.

Rozlišujeme rodiny – úplné (otec, matka, děti), neúplné (otec – děti, matka – děti, 1 z rodičů chybí), druhotně vzniklé (po rozvodu vlastní a nevlastní děti, rodiče, …), více-generační (otec, matka, děti, prarodiče), rozšířená (rozšíření základní rodiny o dalšího člena – teta, strýc, …).

Emocionální fuknce rodiny:

Emocionální funkce rodiny je pro rozvoj a stabilitu vývoje dítěte velmi důležitá. Ve výchově jde především o vzájemnou interakci mezi dětmi a rodiči. Pokud si vzájemně naslouchají, respektují se, reagují empaticky, jsou pro dítě vzorem, přispívá a vede rodina k výchově samostatného jedince. Z hlediska celé rodiny a jejího působení na dítě se ukazuje, že pro přiměřený citový vývoj dítěte je optimální příznivý, kladný emoční vztah matky a otce k dítěti a výchovné řízení bez extrémů v požadavcích na dítě i jejich kontrole.

Výchovná funkce rodiny :

Prvním výchovným prostředím, se kterým se dítě obvykle setkává, je rodina. Je to pro ně prostředí nejpřirozenější, ve kterém jsou současně uspokojovány jeho každodenní potřeby a které jej uvádí do prostředí svého okolí a do života v lidské společnosti.

Často se mluví o tom, že rodina je ohrožena. V rodině přejímaly děti od svých rodičů nejenom vzory chování, ale často i řemeslo, které se předávalo po generacích. Rodina se rozrůstala, mladí žili se starými. Mělo to své výhody i nevýhody. Lidé se museli více přizpůsobovat, nehrozila jim však osamělost. Dnes se rodina zmenšuje, členové jedné domácnosti mnohdy vedle sebe jenom existují, každý sám ve své vlastní bublině.

                                                                                     PALETKA PRO TVOŘENÍ

                                                                             

- na výrobku jsou povinné alespoň dva odstíny z nabízených barev - světle modrá, tmavě modrá, barva Viva Magenta, žlutá tmavá, korálová

- pozadí výrobku na hl. fotografii libovolné

Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy ty nejlepší z nich.

                                                                             Hlasovat můžete do 19.5. 2024

Anketa se načítá ...