Není to poprvé, kdy zde musím reagovat na starosti některých prodejců ohledně mých cen zboží. Tentokrát se jedná o roušky, kde musím opětovně apelovat na všechny, kteří by si měli uvědomit, že za jejich povinné nošení nikdo nemůže.

Ve svém okolí se setkávám s velikou nelibostí se k jejich používání vracet. Jako poštovní doručovatelka si někdy připadám jako "sběratelka" bacilů a všech možných nemocí a přesto, když nebudu chtít, tak roušku prostě nosit nebudu, i když si mohu našít na každý den jinou.

Bohužel naopak některé kolegyně se bojí a roušku nosí i přesto, že je období, kdy nemusí. Většina jich šít neumí, tak berou zavděk mými výtvory, které rozdávám ve svém okolí zdarma. K prodeji jsem přistoupila až po tom, co mě dostaly na kolena předražené roušky zde na fleru.

Myslím si proto, že je každého věc, jak se k situaci postaví a rozhodně si nemyslím, že je vhodná doba na to, vydělávat na neštěstí druhých. Pokud nabízím roušky za náklady s jejich výrobou spojené, tak je to moje věc a rozhodně se nesnížím ke zdražování jen proto, že někdo si na jejich výrobě založil živnost.

V sobotu 29.8.2020 se zůčastním posledního flerjarmarku, kde si každý zákazník odnese nákup v eko sáčku a roušku zdarma.