Když se kamarádce téměř před dvěma lety narodila holčička, vymýšlela jsem, co bych jí dala "do kouta". Vymyslela jsem dětskou deku a ta ležela rozdělaná v našem koutě tak dlouho, že teď už ji bude mít téměř do výbavy. Z dětských rozměrů narostla do cca 140 x 100 cm, takže bude k užití i později.

Protože se holčička jmenuje Rozálka (mimochodem moc pěkné jméno, nemyslíte?), zvolila jsem jako základní růžovou barvu a nějaký ten růžickový motiv. Aby to nebylo mooc přeslazené, zkombinovala jsem růžovou se zelenou a bílou. Větrníčky jsem plánovalal nejprve každý jiný, ale v rámci zachování mého duševního zdraví jsem ustoupila na 4 kombinace. I tak to stálo hodně času, myslím tím přemisťování jednotlivých bloků, aby výsledek působil vyrovnaně.

Na spodní stranu jsem použila látku s patchworkovým potiskem a tím si trošku usnadnila práci.

Aby bylo jasné, komu deka patří, vyšila jsem jméno na spodní stranu.

Deku jsem ještě nepředala, jsou potřeba ještě drobné finální úpravy jako smáznout zbytky značek kreslených fixem, a hlavně pořádně vyžehlit. Tak doufám, že kamarádka Markéta i malá Rozálka budou spokojené a omluví to mé zpoždění.

Na závěr ještě upoutávka na dobročinnou akci, které se účastní skupina lidí s velkým srdcem. Nahlédněte prosím do obchůdku Domov u Vlaštoviček, kde se snažíme pomáhat pěstounské rodině vylepšit životní podmínky dětí se zdravotím postižením.