Dneska bych se s Vámi rád podělil o menší náš rozhovor. Co děláme a jak to celé vůbec začalo.

Přepis rozhovoru. 

SingleFood

Při čtení následujících řádků se vám budou sbíhat sliny! Máte rádi poctivé české produkty? Tak je tento text přesně pro vás!

Můžete se představit?

Jmenuji se Michal  a je mi 28 let. Mám vystudovaný grafický design, kterému se i nadále věnuji a podnikám v tomto oboru. Abych pořád neseděl jen u počítače a cvičení úplně nemusím, tak radši lezu po stromech a sbírám ovoce. Ve výsledku stejně sedím nebo stojím a krájím ovoce do hrnce. A opět jsem skončil u podnikání, i když v jiném odvětví.

Kde se vzal nápad začít s chutěmi a vůněmi?

Asi na naší přeplněné zahradě. Kde to vždycky krásně vonělo, kde bylo vždycky co zobnout a ochutnat. Někdy se i totálně nacpat. Někdo to ovoce musel přece zpracovat. Tak jsem ho naskládal do skleniček. A potom jsem začal experimentovat a kombinovat ovoce, bylinky, čokoládu, marcipán a další dobroty.

Co všechno vytváříte?

Vyrábíme hlavně sirupy a džemy. Někdy dojde na želé, pesto, chutney z toho, co zrovna příroda dá.

Prozradíte, který produkt je u zákazníků nejoblíbenější?

Na jaře to bývají voňavé sirupy z květů růže a fialky. Později se zaměřuji na džemy. Kromě klasických džemů jako je malina, meruňka, jahoda, je také oblíbená višeň v čokoládě.

A je nějaký, který máte nejraději vy?

Já miluji sladké, takže nejlepší snídaně je toust s jakýmkoli mým džemem ;) . A taková zakysaná smetana s džemem z višní a marcipánu, to je přímo lahoda.

V čem jsou vaše výrobky jedinečné?

Naše výrobky jsou bez jakékoli chemie a barviv, což je v dnešní době už takové klišé. Ale my vše zpracováváme ručně, od sběru přes výrobu až po etiketování. Na začátku jsem dělal všechno sám. Proto mě napadl název SingleFood. A Single také znamená jedinečný, tak proč ne? Tento rok se naše výrobky staly zvláštní v tom, že jsem využil moji mamku, která mi začala ručně malovat vzor etiket, protože jak se říká, jí se i očima. Chtěl jsem, aby zákazník měl radost nejen z toho co je ve skleničce, ale i na skleničce.

imageimageimage

Měli jste k vaření či jídlu blízko odjakživa?

Ano. Koníčkem mojí mamky je vše ohledně jídla. Od pečení dortů až po veřejné degustace. Má i vlastní kuchařský blog. I mého bratra přivedla k vaření, je profesionální kuchař. Takže nás dobré jídlo doprovázelo od malička.

Plánujete nějaké novinky?

Každý rok se snažím vymyslet novou kombinaci chuťí. Letos chci vytvořit něco i z exotického ovoce (citrusy, kiwi). Ale hlavní novinkou budou DŽE MY NA CESTY, které planůjeme na příští rok. Několik druhů malých džemů v designové krabičce, která se skvěle hodí na cesty.