Ručně šité matrace se staly naším velkým oblíbencem! Matrace mají několik možností, jak je využít a jsou neskutečně pohodlné a krásné!

Rozhodli jsme se vytvářet ručně šité matrace do interiéru či exteriéru v momentu, kdy jsme se stali poměrně velkými nadšenci paletového nábytku. Složili jsme na terase pár palet k sobě a udělali sezení pro přátelé. Jediné co nám ale v té chvíli nedošlo bylo, že sezení na dřevěných paletách nebude úplně pohodlné. Po chvilce sezení se všichni začali kroutit a nevěděli jak si sednout. V ten moment nám došlo, že pokavaď se nevymyslí nějaké pohodlné řešení, palety jsou nám na nic. 

Začalo se tedy přemýšlet jak vyhrát boj s poněkuď tvrdou paletou, ano právě tehdy jsme začaly vyrábět první kousky ručně šitých matrací. Naše první kousky byly nejčastěji v rozměru 120x80cm tedy na paletu. Možností, jak takovou matraci ušít je mnoho. Vyřádili jsme se vždy na barevných kombinacích, proševu i na výběru materiálu. Postupem času jsme začli objevovat i mnoho druhů a typů, jak takovou matraci vyplnit, jakým materiálem, jestli třeba drceným molitanem, pevným neboli deskovým molitanem, paměťovou pěnou či PES kuličkami.

 

 

 

Práce kolem matrací vždy začíná přáním zákazníka, nejhlavnější je vždy rozměr, od toho se vše odvíjí. Největší matrace co se u nás šila si pamatuji, že měřila něco málo přes 4m, na poště z nás měli velkou radost! Velké téma je vždy i samozdřemě výber látky, na trhu je momentálně mnoho typů látek a tak to může mnohdy zamotat hlavu, ale vždy se najde ta pravá! Velké odlišnoti jsou i v gramáži látek, ale na matrace se nám osvědčili spíše látky větší gramáže tudíž látky silnějšího a pevnějšího materiálu, matrace dostávají poměrně velkou zátěž a proto je dobré mít pevnou a odolnou látku. 

 

 

 

Čaš šel dál a naše práce se vyvíjela, pomalu se začalo přicházet na mnohostranné využítí šitých matrací. Dnes už jsme tedy šili matrace s využítím na paletový nábytek, do dětského pokojíčku jako příjemné poválení pro děti, šili jsme dokonce matrace určené pro naše čtyřnohé mazlíčky, matrace do venkovních altánů, matrace do fotografických ateliérů, matrace jako čelo k posteli... 

Matrace jsou super! 

Děkuji Eliška by Wild lifestyle