Byl jednou jeden dědeček a ten šel s pejskem na procházku. Cestou ztratil rukavičku. Přiběhla myška a udělala si v rukavičce domeček. Za chvíli běžel kolem zajíček a povídá: "Rukavičko, kdo v tobě bydlí?"

 

"Já myška Hrabalka. A kdo jsi ty?" "Já jsem zajíček Ušáček. Můžu tu bydlet s tebou?" A tak tam bydleli dva.

Běžela kolem liška. "Rukavičko, kdo v tobě bydlí?" "Já myška Hrabalka, já zajíček Ušáček. A kdo jsi ty?" "Já jsem lištička Sestřička. Můžu tu s vámi bydlet?" "Tak pojď." A bydleli tam tři.

Běžel kolem vlk. "Rukavičko, kdo v tobě bydlí?" "Já myška Hrabalka, já zajíček Ušáček, já lištička Sestřička. A kdo jsi ty?" "Já jsem vlček Šedý kožíšek. Můžu tu s vámi bydlet?" "Máme tu už málo místa, ale pojď." A bydleli tam čtyři.

Šel kolem medvěd. "Rukavičko, kdo v tobě bydlí?" "Já myška Hrabalka, já zajíček Ušáček, já lištička Sestřička, vlček Šedý kožíšek. A kdo jsi ty?" "Já jsem medvěd Vševěd. Můžu tu s vámi bydlet?" "Medvěde, už se sem nevejdeš." "Já budu jen kousek..." A tak jich tam bydlelo pět.

 

 

 

Najednou přiběhl pejsek, štěkal a zvířátka s úlekem utekla. Pejsek vzal rukavičku a přinesl ji dědečkovi. Dědeček si rukavičku navlékl a šel lesem dál.

 

 

 

Rukavičku je možné zakoupit v mém obchůdku.

Vyrobeno na motivy ukrajinské pohádky.