Klub rukodělných prací a technik (Ruprt)  a další jarmark v Ejpovicích, přesně v pořadí čtvrtý jarmark s velikonoční a jarní tématikou a malé ohlédnutí za jedním březnovým sobotním odpolednem.

21.března 2015 opět ožívá kulturní sál v Restauraci u Salcmanů, prodejci mají precizně připravené stoly, sál je zaplněný originálním zbožím, vše je tak barevné a veselé. Nechybí keramika, košíčky a dekorace z pedigu, perníčky, velikonoční a jarní dekorace, šité dekorace, různé druhy šperků či ručně malované hedvábí.

        

         

Každý z prodejců se snažil vyrobit něco nového, aby oslnil stálé návštěvníky i ty úplně nové. Jen pár minut po 13:00 hod a první návštěvníci jsou v sále.

           

Jako vždy si pokládám otázku: „Přijde hodně lidí? Budou prodejci i nakupující spokojeni?Letos jsem si navíc moc přála, aby se na dobrovolném vstupném vybralo co nejvíce peněz, protože měly být věnovány Bedříškovi s dětskou mozkovou obrnou.

Bedříšek se narodil v 28 týdnu, když mu byl rok, tak si jeho rodiče vyslechli příliš krutou zprávu, že jejich syn má DMO, spastická diparesa dolních končetin a  levé ruky. Od té doby jeho rodiče dělají vše, aby sehnali prostředky pro speciální rehabilitace a rehabilitační pomůcky  a hlavně pobyty v lázních. Velmi účinná Klim Therapy v lázních Klimkovice, kterou Bedříšek podstoupil poprvé v lednu 2014, ho posunula dopředu a velmi mu pomohla. Na konci dalšího pobytu v srpnu 2014 Bedříšek dokázal přejít chodbu se tříbodovými berlemi. Není to super?  Bohužel tato terapie není hrazena z veřejného zdravotního pojištění a je velmi finančně nákladná, základních 28 dní pobytu v lázních Klimkovice  stojí 90.590Kč. Rodičům Bedříška jsme předali částku 3293Kč a děkujeme moc všem, kdo přispěli.

                         

Oproti Vánočnímu jarmarku bohužel tentokrát dorazilo mnohem méně lidiček, ale popravdě to nikomu náladu nezkazilo. Jarmarky nám dělají radost nejen díky prodanému zboží, ale i díky tomu, že poklábosíme mezi sebou. Skoro všichni už si tykáme a čím dál tím víc jsme se skamarádili. Takže zahodit za hlavu rutinu uspěchaného života, pracovní či rodinné problémy, pochlubit se úspěchy našich dětí opravdu není vůbec k zahození. Na tom se myslím shodneme všichni.

Tak se budu těšit na další jarmark před Vánoci, na nové originální kousky, na známé i neznámé tváře. 

Aviška