Vítejte u další zápasu Salátové ligy!

 

Dnes svedl los proti sobě dva odvěké rivaly – Slávii Králíky a Spartu Kralice. Oba týmy soutěží na špici tabulky, a proto lze očekávat mimořádně kvalitní a vyrovnané utkání.

 

Ale již rozhodčí zapískal a utkání začíná.

 

No to byla rychlost! Mrkev zmizela v hráči Slávie tak rychle, že ani zpomalený záběr to nezaznamenal, famózní výkon. Slávie tedy vede 1:0.

 

V dalším kole nás čeká salát, což je disciplína na kterou se Slávisté dlouhodobě specializují a je to vidět. Ihned po odpískání získává hráč Slávie významný náskok a zdá se, že Slávie půjde do trháku. Ale ne! Slávista se zakuckal a spoluhráči mu musí skákat po zádech, aby mohl opět volně dýchat. Stav utkání se srovnává na 1:1.

Diváci tleskají Slávistovi, neboť se již zvedá a, ač je viditelně otřesen, odhopkává po vlastních packách do kabiny.

 

Ve třetím kole čeká na oba hráče miska pšenice. Oba začali velmi rychle, ale již jim pomalu dochází síly. Ještě poslední zrníčka a je to tady! Vítězí hráč z Králík – druhý bod pro Slávii.

 

Ale to je opravdu otřesné! Jeden z diváků hodil na rozhodčího bobek! Pořadatelská služba evidentně nezvládá rozvášněné fanoušky Slávie. Pořadatelům se tak snaha ušetřit tím, že na hlídání zápasu najali zakrslé králíky, může vymstít na pokutě od Salátového svazu. Drobní králíčci v oranžových vestičkách nestačí na fanoušky Slavie, mezi kterými je i několik desetikilových belgických obrů.

 

Přesuňme se nyní na poslední a fanoušky nejoblíbenější disciplínu: pítko. Sparťan začal nasávat velmi tvrdě a hladina v pítku prudce klesá. Teď kamera zabírá v detailním záběru jeho zarputilý výraz, přímo z něj sálá soustředění. Rozhodčí již odpískal dopití. Poslední bod získává Sparta a zápas tak končí remízou.

 

A ještě údaje o návštěvnosti: 23 králíků, 5 slepic, 7 holubů, 2 krávy, 1 beran a jeden pes