Je čtvrteční večer. Plánuju si hektický víkend, slibuji synovi pěknou oslavu narozenin, dort, sobě nákup podzimních kusů oblečení pro oba dva syny, ať to mám z krku, taky návštěvu knihovny, papírnictví, ušití objednané sukně, ušití triček s roboty pro syny do školy, ještě chci taky háčkovat,  kreslit... v duchu vidím seznam předlouhý, který rovnoměrně rozděluji mezi pátek, sobotu a neděli. S pocitem superženy, co má vše v paži, kmitám bytem, vířím prach, pohybuju lehčími kusy nábytku a zpívám...

Přichází z práce muž.  Přináší krabičky a další krabičky. Od svačin. To je zvláštní, protože normálně je nosí v pátek. No což, je čtvrteční večer, jen se mírně podivím. On taky nechápe, proč by měl krabičky nosit z práce až zítra, když je zítra sobota. Sakra. Sakra. Sakra. V duchu si rychle zopakuju počet dětí, jejich jména, počet manželů.. dobrý, tady netápu, zdá se, že má orientace v čase a prostoru není ještě narušena úplně. Do odvážnějších testů (datumy narození nejbližsích, míry a váhy dětí) se nepouštím, tam si nejsem jistá ani ve chvílích, kdy je má psychika zcela v pohodě. 

Kam se ale poděl ten jeden den??

Nu což, knihovnu oželím. Šít lze v noci lépe, než ve dne. Podzimní  kusy obleční naštěstí lze koupit i v sobotu ráno. A ještě jsme našli báječný dárek... kdo čekáte edukativní hračku z přírodních materiálů, zavřete před následující větou oči. Opravdu veliká krabice lega Bionicle, barevné bojové katapulty, metače, vrhače a další podobné věci, pro které nemají ženy žádný název. Taky je k tomu velký štír a šest malých robotů. Sen každého muže od 3 let výše.

Před spaním si syn vzpomněl, že dort by měla být mašinka a dva vagónky. Upozorňuji ho, že na výstřelky v dortech je babička, matka peče skvělé korpusy ze sámošky, doplněné ovocem, želatinou a všelijakými sypanými barevnými nesmysly. Slibuju mu zelenou želatinu a svíčku ve tvaru květu a spokojeně usnul.

Zbytek je na fotkách... stihla jsem všechno, i na háček došlo.  Princeznovská sukně se jenom mihla obchodem (paráda! :). 

Víkend byl skvělý. Vážně jo.

A ukážu vám ještě jídelní stůl v nedělním odpoledni. Nejste v tom samy!