Včera jsme opět po roce vyrazili na Skelnou huť u Hluboké k panu Effmertovi. Loni, když jsme tam byli, jsem slíbila, že příště přivezu ukázat svojí sbírku vinutek, tak jsem tak učinila.

Vyjeli jsme ráno v 9 hodin a na sklárně jsme byli v 11 hodin. Pan Effmert už nás čekal. Provedl nás po sklárně a vše ukázal. Prozradil nám i plány do budoucna, co chystá. Pak jsem předvedla tu sbírku, která se tuze líbila a zavolal jednu známou paní vinutkářku, která prodává i zde na Fleru, že tohle musí vidět. Smějící se Paní přijela a sbírka se jí taky líbila.

Po prohlédnutí sbírky jsme sešli dolů do sklárny, kde nám pan Effmert předvedl výrobu ptáčků a foukání kuliček. Musím říct, že pan Effmert je velice šikovný, protože krásného ptáčka má za chvilku hotového.

A to bych nebyla já, abych si něco nezkusila stvořit. Usedla jsem ke kahanu a šla jsem na vinutky. První kousek - špatně, utrhl se z kaolinu,  nešel by sundat. Druhý kousek (žlutý) je sice poněkud šišatý, ale ty zelené "kytičky" jsem udělala sama s návodem od Jarky - testi. Ty bílé kvítky, s těmi mi pomohl pan Effmert - Pak jsem ještě udělala červený a modrý. Tak mám radost. Usmívající se  

Tímto chci panu Effmertovi za všechno moc poděkovat. Na včerejší krásný den u Vás budeme dlouho vzpomínat.{#emotions_dlg.rose2}

Příští rok Vás s největší radostí zase přijedeme navštívit.

Přikládám několik fotek.