Vítáme všechny, ktěří mají rádi originalitu a soutěžení!

Celoflerové soutěžní klání MaŘeNa (Materiály ŘemeslyNapříč) se ve svém putování napříč zeměkoulí zastavilo na rozličných místech - připomeňme si deštné pralesy či subpolární oblati - a nebálo se také nahlédnout pod pokličku různým kulturám, jako tomu bylo třeba u Keltů a Germánů. I nyní se vydali po kulturní stopě.

Naše současné putování bylo však těžší - no uznejte, kudy se vydat za nespoutaným národem žijícím roztroušeně na několika kontinentech? V klubu šikovných sklářů - kde pracujeme s vitrážemi, rytím, tažením a leptáním skla, tiffani technikou, broušením, či foukáním, ale také i s mozaikou či třeba se skleněnými korálky - se tvůrci rozprchli zejména do oblasti Rumunska a Balkánu. Někteří zavítali i do Indie, neb ta je pravlastí národa, kolem nějž se aktuální soutěžní kolo točí. 

MaŘeNa se tentokrát rozhodla přijít na zoubek romské kultuře a na mušku si vzala vše, co k původním kočovníkům patří, neb soutěžní téma zní:

Za barevnou cikánskou duší

Cílem však nebylo pouze věnovat se barvám, které jistě hrají v různých aspektech cikánské kultury prim, ale zejména ponořit se do ducha tohoto národa.

Motto:

 Barevná cikánská duše je plná dějů, života, silných emocí a pout. Lze jí tedy vyjádřit jak barevným oděvem, tak silnou černobílou fotografií.
Je v tom víc než barva.

To však stále není všechno - zúčastnění autoři také museli splnit několik soutěžních podmínek: 

• Materiál klubu, za který člen soutěží, musí dělat výrobek tématickým výrobkem, a to v klubu povolenou technikou. Také musí tvořit většinu výrobku.
• Téma musí být zpracováno soutěžícím. 
• Soutěžní, kvalitně řemeslně zpracovaný výrobek, by měl být vaší prestižní záležitostí. Pokuste se „vybičovat“ k něčemu, co běžně neděláte, nemělo by se jednat o vaši běžnou produkci.
• Pokud k inspiraci použijete zdroj z literatury či internetu, nebojte se do popisu vložit na něj odkaz či ilustrační fotografie. Uvedení zdroje je nutné hlavně v tom případě, pokud si za inspiraci vezmete zdroj málo všeobecně známý - pečlivě o něm informujte v popisu výrobku.

Skláři znovu prokázali, že se tématu ani podmínek soutěže nebojí a každý autor se individuálně pustil do bádání, na základě jehož poznatků dal průchod své kreativitě. Celkem se v klubu sešlo šest tematických výrobků a je na Vás, abyste prostřednictvím ankety vybrali dva nejlepší, které dále postoupí do meziklubového klání.

Hlasujte prosím co nejlépe dle Vašeho vědomí a svědomí, ctěte s námi zákony fair play. V soutěži nejde o žádné závratné výhry. Výherci jsou už vlastně všichni ti, kteří se účastní, neb cílem soutěže je překonávání vlastních tvůrčích hranic. 

Hlasování bude ukončeno 5.10.2016 o půlnoci.

 

Skláři předem děkují za každý hlas. 

Anketa se načítá ...
 

 

Nezapomeňte svými hlasy podpořit také tvůrce z ostatních materiálových klubů:

 

Titulní obrázek: Winthrod