Vítáme všechny, ktěří mají rádi originalitu a soutěžení!

Od poslední návštěvy v tropech uplynuly již dva měsíce a mezitím se celoflerové soutěžní klání MaŘeNa (Materiály Řemesly Napříč) ve svém putování zastavilo na mnohem chladnějších místech. V klubu šikovných sklářů - kde pracujeme s vitrážemi, rytím, tažením a leptáním skla, tiffani technikou, broušením, či foukáním, ale také i s mozaikou či třeba se skleněnými korálky - se tvůrci rozprchli zejména na sever, ale i na jih . Aljaška, Finsko či dokonce subantarktidské ostrovy na jižní polokouli!   

Dva různé konce světa - že to zní zvláštně? Měli jsme snad volnější ruku? Ale kdepak! Všem zúčastněným dílům vládla atmosféra subpolárních oblastí, tajuplných míst na hranici pefmafrostu pod názvem tématu

Tam, kde vlci dávají dobrou noc

Motto:

Aljaška, Sibiř, subpolární země na pomezí divokých lesů a trvalé ledové pokrývky

To však stále není všechno - zúčastnění autoři také museli splnit několik soutěžních podmínek: 

• Materiál klubu, za který člen soutěží, musí dělat výrobek tématickým výrobkem, a to v klubu povolenou technikou.       Také musí tvořit většinu výrobku.
• Téma musí být zpracováno soutěžícím. 
• Soutěžní, kvalitně řemeslně zpracovaný výrobek by měl být vaší prestižní záležitostí. Pokuste se „vybičovat“ k něčemu, co běžně neděláte, nemělo by se jednat o vaši běžnou produkci.
• Pokud k inspiraci použijete zdroj z literatury či internetu, nebojte se do popisu vložit na něj odkaz či ilustrační fotografie. Uvedení zdroje je nutné hlavně v tom případě, pokud si za inspiraci vezmete zdroj málo všeobecně známý - pečlivě o něm informujte v popisu výrobku.

Skláři se však tradičně nezalekli a pustili se směle do tvoření. Jak jejich snaha dopadla, si můžete prohlédnout v přiložené anketě. 

Vy můžete výsledky jejich snažení ohodnotit svými hlasy! Vybrat můžete celkem tři nejkrásnější tématické výrobky.

Hlasujte prosím co nejlépe dle vašeho vědomí a svědomí, ctěte s námi zákony fair play. V soutěži nejde o žádné závratné výhry. Výherci jsou už vlastně všichni, kteří se účastní, neb cílem soutěže je překonávání vlastních tvůrčích hranic. 

Hlasování bude ukončeno 5.8.2016 o půlnoci.

Díky Vašim hlasům vzejdou tři vítězové, kteří postoupí do finálového meziklubového klání - změří síly s tvůrci dalších materiálových klubů. Pro toto hlasování bude zveřejněn samostatný blog. Už teď zde ale naleznete další hlasovací blogy jednotlivých materiálových klubů: 

Nezapomeňte však na tvorbu skleněnou. Děkujeme za každý Váš hlas.

Anketa se načítá ...