Škola konstrukce střihu Dagmar Markové aneb Jak se mi splnil jeden malý sen

 

V dětství jsem nešila ani nijak zvlášť netvořila. Pokud nepočítám kreslení. Tam to asi začalo.

            Snad polovinu dětství a dospívání jsem proseděla se sestřenkou u stolu nad soutěžením o to, která z nás nakreslí lepší návrh na oblečení na předem dané téma a následně ho té druhé oboduje.:}  Odsud se asi odvíjí má záliba v šití, ke které jsem plíživými krůčky dospívala na základní škole, rozvinula na střední a s menšími či většími přestávkami se věnuji dodnes.

Když pominu pár hodin šití v rámci výuky ručních prací na základce, jsem ŠICÍ SAMOUK.

Šila jsem vždy, i když jsem se oficiálně věnovala něčemu jinému.

            Při výběru střední školy zvítězilo knihovnictví nad oděvní průmyslovkou. Nevadí, později jsem pokračovala ve studiích v Liberci na Textilní fakultě. Pro mě aspoň trochu přiblížení k mě blízké a milé profesi. Jelikož jsem měla studium docela ráda, pokračovala jsem pak ještě na ekonomii, a s tím vším pokupě už si snad vystačím..:}

            Na fleru je mnoho zajímavého. Nedávno jsem si v šicím klubu posteskla, že je sice skvělé jak se díky radám v klubu mohu zlepšovat a učit nové věci, ale že přeci jenom bych byla úplně štastná umět tak SAMA SI VYTVOŘIT STŘIH ! A tím pádem realizovat vlastní nápad od úplného začátku do konce. Ozvala se Dagmar. Co prý že to chci a ať pošlu míry.

            A tak se to rozjelo. A co kdybys mi otestovala NÁVOD NA KONSTRUKCI STŘIHU, psala mi Dagmar. Tak jsme se do toho pustily. Já studovala podle Dagmar manuálu, testovala použitelnost návodu, připomínkovala, ptala se. Nadmíru spokojená s tím, jak se, byť obloukem a až po čase, můžu vrátit ke svým snům a přáním. 

A takto tedy vypadá výsledek spolupráce, která vznikla z jedné náhodné věty v prima šicím klubu tady na fleru.  

ŠKOLA konstrukce střihu je užitečná pomůcka pro všechny hobby švadlenky, které chtějí umět něco víc a být nezávislé třeba na střizích z Burdy.

 

Pěkný den,

Helena Novotná alias helicka

a modelka: dcera Mariánka