V dnešním příspěvku si ukážeme, jak lze využít, při výrobě domácího přání, voskovky. Tedy další produkt,  který se běžně vyskytuje v domácnosti.  

Na ukázku jsem vybrala (z mého obchůdku) sadu na výrobu přání s motivem myšky. Sada je kompletovaná do přírodních barev smetanové,tmavě žluté a  vínové.

 Obrázek vybarvime voskovkami, ale jen na některých  mistech,častěji při okrajích linie obrázku. Volíme zemité barvy, aby celkově ladily s přáním, které   má působit přírodně.

Obrázek dobarvime vododvými barvami. Díky voskovkám na obrázku vzniknou zajímavé efekty.

Obrázek usušíme a položíme na chvíli pod knihu,aby se narovnal. Při mokrých technikách se může čtvrtka zvlnit. Můžeme použít starý razítkovací polštářek k otření okrajů - opatinování.

Abych přání oživila, okraje podkladového papíru  jsem ozdobila ručním šitím. Pomocí pravítka jsem si centimetr od kraje naměřila čtverec,který jsme po pěti milimetrech propichovala špendlíkem. Připravila jsem si tak dírky na šití.  Zvolila jsme tmavě zelenou niť, která s přáním ladila.

A teď už přišlo na řadu  lepení a psaní textu. Výhodou domácího přání je, že  text volíte sami a proto může  být více osobní.

Přiznám se, že se šitím mi pomáhalo  jedno z mých ratolestí  a prý to byla bezva zábava. Ještě bych chtěla podotknout, že i když  se na přání něco stoprocentně nevydaří podle našich představ, přesto půvab ruční práce je neodolatelný a hlavně - přáníčko je vytvořeno s láskou  a myšlenkou na druhého.

Hezký tvořivý den a slunečný víkend

Colorka 77