Pamatuju si, jako by to bylo dneska. Stojíme před školou, přichystaní na výlet. Nějaký vtipálek stojí nenápadně za někým z nás, nikým nepozorován, pak nečekaně přetáhne přes hlavu čepici nebo kapucu spolužákovi a dodá doporučení: "Šetři světlem na Vánoce!" Trošku otřepaný fórek, ale oblíbený. Tedy, pokud nemáte tmu před očima zrovna vy, že...

Ani nevím, jestli dneska frčí mezi dětmi podobné vtípky. Faktem ale je, že sluníčka je méně a světlo je opradu čím dál vzácnější. To proto si o Vánocích zapalujeme svíčky a všude blikají světélka. Když už je paprsků méně, ať si zařídíme alespoň trošku světla. Konečně, ve tmě krásně září i malá svíčka nebo světélko.
A tím se dostáváme k zadání nové origami soutěže:

V minulé fotografické soutěži jsme ladili své zboží na stejně barevně laděné pozadí. Tentokrát necháme skládané výrobky vyniknout na temném pozadí, zazářit ve tmě.

Inspirací může soutěžícím být nejedna fotografie Lampshado, která také věnuje do soutěže výhru.

Podmínky jsou následující:

  1. Vytvořit libovolný výrobek origami a vyfotit jej na černém pozadí nebo ve tmě;
  2. Vložit výrobek jako zboží do svého obchůdku, přičemž hlavní fotografie musí splňovat soutěžní podmínky (viz bod 1); doplňkové fotografie mohou být libovolné;
  3. Do 5. prosince poslat soutěžní příspěvek do soukromé zprávy Origami klubu

A co z toho soutěžící budou mít?

  1. Všechny soutěžní příspěvky budou vloženy do FlerBoxu se stejnojmenným názvem, jakou nese tato soutěž;
  2. Ze soutěžních příspěvků budou vytvořeny minimálně 3 Fler nominace;
  3. Ze soutěžních příspěvků bude vytvořen blog s hlasováním. Vítěz získá drobný dárek od Lampshado. Těšit se můžete buď na pěknou brož nebo na sadu malých vánočních ozdob.

Těším se na zajímavé a krásně nafocené výrobky.