Modrá je jedna ze základních barev barevného spektra, je to barva monochromatického světla o vlnové délce zhruba 470 nm.

Modrá je symbolem vody a chladu, ale také oblohy, nekonečnosti a prázdnoty. Přináší klid, soustředěnost a uvolnění, navozuje pocit čistoty. Interiéru dodává svěžest, eleganci a slavnostní ráz. Vhodná je do ložnice, koupelny nebo pracovny.
Kombinace: Jelikož modrá působí studeně, je vhodné ji kombinovat s teple působícími barvami jako červenou, žlutou či oranžovou.
Zajímavost: Je vědecky prokázáno, že vstoupí-li nevidomý člověk do místnosti, která je studeně modrá, jeho tělesná teplota klesne a naopak v oranžové nebo červené místnosti se zvýší, ačkoliv je pokojová teplota v obou případech stejná.

Modrá barva, která je odjakživa symbolem klidu, míru a dorozumění, může i v praxi napomáhat narovnávání konfliktů. Ukazuje se, že soudní jednání, vedená v soudních prostorách vymalovaných modrou barvou, mnohem častěji dospějí ke smírnému výsledku, se kterým jsou spokojené obě strany.

V klubu Pro radost letos tvoříme do soutěže každý měsíc v jiné barvě a právě na červenec máme soutěžní barvu MODROU. Soutěžní výrobek má být MODRÝ, stejně pak jeho pozadí.

Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy ty nejlepší. Hlasovat můžete do 10.8.2018. 

Výsledky hlasování budou zveřejněny zde v blogu v dalším příspěvku s vyhlášením vítězů.

BUDEME RÁDY ZA KAŽDÝ VÁŠ HLAS.

 

Anketa se načítá ...