Aranel
 
s radostí bych Vám chtěla představit můj nový šperk - náhrdelník. Vy už víte, že miluji kombinaci různých materiálů, že?? Opět jsem mile (ne,vlastně jsem upřímně nadšena :-)) tímto kouskem, který jsem si vysnila a vydolovala ze svého nitra.
 
 
Střed tvoří přenádherný skleněný knoflík s motivem vážky. Už jsem se několikrát rozplývala (a ještě mnohokrát budu) nad tímto nadmíru elegantním hmyzem :-) . Knoflík je obšit Toho japonským rokailem a všit do denimové a metalické sutašky. Práce, vzhled a celkový pocit s těmito sutaškami hodnotím na 1* (díky nim šperk nabývá na pevnosti a stabilitě a při troše dobrého zacházení je to velice trvalá záležitost, která může být ozdobou Vaší šperkovnice :-) 
 
 
V kombinování nepřestáváme  a pokračujeme nádhernými malovanými kabošony (které si umí krásně pohrát se světlem :-) ) Jelikož (i když tomu v minulosti tak nebylo) mám čím dále více ráda minerály, zakomponovala jsem do šperku také Chryzokol (podle definice je to kamen klidu a tiší emoce - což by se mi mohlo hodit :-D ) 
 
 
No a také nedám dopustit na lesk Swarovski broušených kamenů - tady jsem zakomponovala barvy Dark Red a Mint Green. Kdy Dark Red kontrastuje s vínovou metalickou sutaškou (se kterou jsem šetřila a která měla být decentním, ale zároveň výrazným prvkem v tomto šperku (plně si uvědomuji, že je to trochu protimluv, ale vy víte, co tím myslím, že??) :-)) S barvou kterou jsem nešetřila převážně ve spodní části je nádherná mátově metalická sutaška a k tomu Swarovski v úpravě Mint Green. 
 
 
Šperk je zavěšen na obruči z ch. oceli. Původně to mělo být vyřešeno vše trochu jinak. Nicméně, jsem zjistila, že díky "lehké" nenápadnosti zmiňované obruče  šperk krásně vystupuje v dekoltu (také ho krásně vyplňuje ). 
 
 
Ti, kdo sutaškové šperky tvoří nebo ti, kteří si to někdy zkusili, ví že vytvořit takový šperk trvá hodiny. Často se podoba šperku v průběhu tvorby změní (a pro Ty, kteří stejně jako já si šperky nekreslí, je to velké překvapení)....Někdy mám zkrátka chuť na takovéto propletence. Myslím, že za to může tak trochu má romantická a sentimentální dušička. Tímto šperkem jsem ji zase na nějaký čas nakrmila :-) Šperk je ve spodní části začištěn pravou kůží a rokailem. Díky tomu je velice příjemný na nošení a šperk díky tomu získá další rozměr (protože rubová strana je stejně důležitá, jako ta lícová, alespoň pro mě :-) 
 
 
Tvořit tento šperk byla opravdu radost a s výsledkem jsem moc spokojená. Pevně věřím, že někomu pohled na něj udělá radost. Barevnost, materiál, hodiny vloženého úsilí zapříčinili něco, co se mi jako tvůrci často neděje...tento šperk se stal mým! Ale ten další, ten z kategorie výjimečných už bude Váš - slibuji.
 
Děkuji za přečtení a kousek Vašeho času.
 
Zdeňka Křiklánová
Damaris Jewelry & Art