Je to už hodně let, když jsem pracovala v Pedagogickém centru a kde jsme také organizovali kurz keramiky, jak pro pedagogické pracovníky, tak i pro širší veřejnost. Jednou lektorka ( a to už jsem nějaké věci z pedigu udělala ) mi navrhla, jest-li bych nezkusila stínítka "širmy" a frekvetnati by si udělali spodní díl lampy z hlíny. A protože úchyty udělal šikovný mužský lektorky, tak jsem se s tím moc nezabývala a udělala jenom stínítka.

     Ale po delším čase jsem se k této práci vrátila, ale bohužel šikovný mužský po ruce nebyl a když byl, tak na takové věci neměl čas. Když jsem si před starším synem postěžovala, tak mi odpověděl : " Ale mami, děláš to z pedigu, tak udělej i úchyt z pedigu." A jak já říkám "bylo vymalováno" a "babo raď". Na jednu stranu takové rady proklínám a na druhou stranu je to podnět k dalšímu vymýšlení, experimentování a i probdělých pár nocí.

     Toto jsou stínítka, kde jsem je dělala na starý kovový úchyt.

 

     Toto jsou stínítka, která mají již úchyt z pedigu.

 

     A protože jsem si chtěla udělat menší pauzu od pletení ( jak já říkám "půst"), neobjednala si materiál, tak jsem alespoň dodělala věci, které jsem stále jenom pro další práci odkládala.

     Zatím jsou to jenom stínítka, ale chtěla bych zkusit kompletně celou lampu z pedigu a přírodních materiálů, ale jak já se znám, bude to ještě dlouhá cesta, než lampu podle mých představ pošlu do světa.

     Na zastavení Vás zve TREPA