S tromy jsou nedílnou součástí našich životů. Drátované stromy, pro které čerpám inspiraci ať už z přírody, nebo z říše fantazie, jsou mými autorskými výrobky a tvoří a budou tvořit zásadní skupinu mých výrobků. Jsou určeny k zavěšení na zeď, na starou skříň, do okna ..... K jejich výrobě používám železný drát a skleněné korálky od českých výrobců. Když mi věnujete trochu svého času a projdete si fotky v tomto blogu, budete moct pozorovat vývoj v jejich tvarech, barvách a rozmanitosti.

M oc ráda se vám teď svěřím s tím, že první drátovaný stromeček mě napadlo vyrobit až při mé činnosti zde, na Fleru. Chtěla jsem vyrobit nějaký jednoduchý obrázek a asi díky skleněným korálkům - lístečkům - mě napadl stromeček. Najít červený korálek - jablíčko - bylo snadné a na světě byla první Jabloňka. A už to bylo.  Stromy mě svými větvemi jen tak nepustí. Ale mně to nevadí, já se u nich klidně schoulím, opřu se o jejich kmeny a budu odpočívat ve stínu jejich korun. Občas, když se zasním, se mi do sna vkradou i nějaké kouzelné stromové bytosti. Ať už jsou to víly, dryády, nebo šeptající vrby............

U rčitě si ze všeho nejvíc přeju, aby ti, kdo si moje stromy oblíbili natolik, že si nějaký pořídili, kdykoli se na něj podívají, vnímali jeho kouzlo se mnou.

 

       
   
   


Creative Commons License    návrhy a výroba kateřina smutná 2008, 2009

 

 

děkuju vám za respektování mých autorských práv