Vybrali jste si z naší nabídky Vaši vysněnou sukni, ale nevíte, jak se správně změřit, aby Vám sukně padla jako ulitá? Proto jsme pro Vás přichystali několik rad, které Vám jistě pomohou.

Při zjišťování Vašich mír bude nejlepší, pokud Vám s měřením pomůže jiná osoba, aby nedošlo ke zkreslení mír. Při měření dávejte pozor, abyste nezadržovaly dech nebo nestahovali svaly. Mohlo by se pak stát, že Vám bude sukně např. příliš úzká a nebudete se v ní cítit pohodlně. Dech má být proto klidný a vyrovnaný. Tělo má být během měření v uvolněné, přirozené a rovné poloze. Pro měření použijte pouze krejčovský metr. Je to nejpřesnější. V naší nabídce produktů si můžete zakoupit i vzorník barev, z nichž sukně šijeme (pokud si nejste jistá odstínem či barvou, kterou chcete) a k němu dostanete přímo i krejčovský metr na přeměření Vašich mír. Při určování délky sukně bude důležité mít obuté boty, které mají požadovanou výšku podpatků (ty, které si pravděpodobně k sukni obujete). Při měření pasu myslete i na vrstvu oblečení (top, halenku atd.), kterou si k této sukni obléknete. Naše pásové sukně jsou navrženy tak, aby se tato část oblečení zapravila pod ni a sukně tak byla nahoře. Proto je nejlepší, pokud si toto oblečení (nebo tloušťkou co nejpodobnější) dáte už při měření, abyste si pás sukně opravdu správně změřili a sukně nebyla ani úzká ani volná. Při měření tak budete mít představu, jak Vám pásec sukně sedne.

A nyní se můžeme pustit do samotného měření.

Jako první doporučujeme změřit obvod pasu. Většina mír se totiž měří od pasu, proto je velmi důležité správně vybrat linii pásu (nejužší místo trupu). Aby nedošlo k náhodným chybám, doporučujeme těsně ovázat linii pasu tenkou šňůrkou a nechat ji tam až do ukončení měření. Tato linie Vám zároveň ukazuje, kde budete mít spodní linii pásce na sukni.

Obvod pasu se měří v linii pasu, přes nejužší místo trupu, což představuje místo přibližně 5cm nad pupkem. Pokud jste si obvázali šňůrku v této linii, měřte obvod pasu těsně pod touto šňůrkou. Při měření by se metr neměl zařezávat ani odstávat. Metr má přesně a vodorovně kopírovat obvod.

Délka sukně se měří od pásové linie, kde máte šňůrku, přes boční část těla až po zem, už s obutými botami s požadovanou výškou podpatků. Pokud máte rady sukně dotýkající se země, popřípadě až takové dlouhé, že se po zemi trošku kloužou, změřte si délku sukně i s tímto přídavkem. Pokud preferujete dolní kraj trošku nad zemí, měřte přibližne 1cm od země. 5cm široký páces sukně se do délky sukně nepočítá, protože pásec je umístěn až nad pasovou linii a délka se měří od pasové linie směrem dolů.

Spodnička

Při měření obvodu pasu na spodničku postupujeme podle stejných pravidel jako při sukni, pouze se dvěma změnami. Když budete mít obvázanou šňůrku v místě pásové linie, měřte obvod pasu přibližně 2cm pod touto šňůrkou a přímo na těle. Neměřte ji přes nějaké oblečení. Je to z toho důvodu, že tato spodnička se obléká přímo na tělo a vrchní část spodničky je vyrobena z elastické pleteniny, která má těsně obepnout tělo.
Při spodničce je třeba uvést i obvod boků. Postavte se rovně a nohy mějte u sebe.

Obvod boků se měří vodorovně po obvodu pánve přes největší vystouplost sedu (přes zadek). Při měření by se metr neměl zařezávat ani odstávat.

Délku spodničky měřte od snížené pásové linie (tedy přibližně 2cm pod šňůrkou v pasové linii) až po zem a odečtěte 2,5 až 3cm od této délky. Délka je zkrácena více než na sukni z toho důvodu, že spodnička nemá v dolním kraji vyčuhovat zpod sukně.

Dívčí sukně

Pokud budete měřit Vaši princeznu na některou z našich dívčích sukní, postupujte stejně jako při měření na dámskou sukni. Délku sukně Vám necháme, jakou nám napíšete, akorát pas trochu zmenšíme, aby gumička dobře pružinu.

Všechny typy dostupných sukní najdete v naší nabídce na levé straně na našem profilu Foxxy Fashion.