Již dlouhou dobu se snažím najít šustící folii, která se používá do hraček. Přečetla jsem nejednu diskuzi a vyzkoušela jsem různá doporučení, jak šustivého efektu dosáhnout. Mohu například uvést celofán, pytlík od rýže, izotermickou folii apod. Bohužel ani s jedním řešením jsem nebyla spokojená. A pak jsem jako zázrakem narazila na jednu rodinou firmu v EU, která se prodejem této folie zabývá. A ráda bych se o to s Vámi podělila.

Popis: Šustící folie je vhodná pro další tvorbu. Nejvíce se využívá do hraček pro děti, ale i zvířata. Jedná se o nový kus. Folie vydává hlasitější šustění. Patří mezi pevnější folie a z výroby může být nepatrně pomačkaná. Folie se vždy zašívá mezi dvě látky, nejdená se o samostatnou hračku. Dokonce jsem byla překvapená, že zahraniční dodavatel nechal folii úspěšně testovat na EN71.

Rozměr: 20x20 cm nebo 10x10 cm. V případě zájmu mohu zajistit i jiné rozměry.

Doporučení od zahraničního prodejce: "Prát na 30 stupňů. Můžete ji vysušit a dokonce i žehlit pokud je mezi látkami. Nežehlete přímo, protože se bude držet na žehličce."

Mé doporučení: "Folie se smí namočit, ale výrobky s folií je lepší prát v ruce anebo v pračce na nižší teplotu a jemný program. Dále bych doporučila přišívat folii širokým entlem a je lepší ji nedávat na pružné látky, protože jejich natahováním může dojít k jejímu roztržení. A rozhodně folii nešpendlete, jinak si ji natrhnete, jako se to stalo mně :-) Folii vždy zašívejte dovnitř hraček, nejedná se o samostatnou hračku!"

image image

--------------- Můj test ---------------

Folie jsem vyzkoušela přišít, vyprat a takto to dopadlo.

Před praním po vyprání

Zleva: izotermická folie, izotermická folie, celofán, šustící folie. Červeným kroužkem jsou označená potrhaná místa.