Svíčky

Jiskra, plamínek, plamen, oheň. Síla, energie, živel, který můžeš doma mít prostřednictvím zapálené svíčky. Nechat se unášet v jeho teple a záři. Miluji podzimní večery prosvícené svíčky. I ten nejmenší plamínek zažene tu největší tmu. Svíčka je pro mne víc než jen její strohá definice z Wikipedie.

Svíčka či svíce je jednoduchý zdroj světla, používaný už od starověku. Funguje na principu přeměny chemické energie vázané v tuhém těle svíčky (tedy v jejím palivu) na světelnou energii. Skládá se z těla svíčky, knotu a případně kalíšku.  Zdroj: Wikipedie

Je mnoho druhů svíček, mnoho tvarů, typů vosků, vůní. Řekla bych, že svíčku nejvíc ovlivní člověk, který ji vyrobí. Záměr s jakým svíčku vyrábí i jeho rozpoložení při výrobě.  Samozřejmě je tu možnost koupit si levnou, strojově vyráběnou svíčku z parafínu, ale opravdu z ní budeš mít stejnou radost?

Parafínové svíčky
Parafín je produkt vyrobený z ropy. Ropa je k něčemu užitečná, ale k výrobě svíček ji opravdu nechceš. Když zapálíš parafínovou svíčku, začnou se z ní uvolňovat výpary. Už se ti někdy stalo, že by tě po zapálení svíčky začaly slzet a svědět oči, nebo bolet hlava?