Jak často se vám splní to, co si přejete? A máte nějaký tip na to, jak častěji naplnit svá očekávání?

Moje letitá kamarádka, racionální psycholožka, respektovala mé koketování s ezoterikou natolik, že mi k narozeninám nadělila bizarní knihu Bärbel Mohr „Objednáváme si z vesmíru: jak lehce dosáhnout splnění svých přání“:

Objednávky z vesmíru jsem poctivě přečetla a vyzkoušela, ale v mém případě se „shůry“ ozývalo jen: „Nezavěšujte, prosím, všichni operátoři se věnují klientům, kteří se dovolali před vámi“, případně „Volané číslo je odpojené a bude odpojené, žádný ne, že ne…“

Občas možná přece jen něco do vesmíru proniklo a nějaký nebeský Matla hbitě poslal pravý opak (pro takový případ autorka vydala i publikaci o vesmírných reklamacích).

Nicméně podezírám vesmír, že má jedno zvláštní oddělení specialistů na větu: „To se mi nikdy nestalo“ a její modifikace. Tam musí sedět snaživý Hujer natolik litující všechny, kteří ještě nikdy neměli sádru, neztratili peněženku, neodřeli blatník nebo neprodělali covid, že postrádanou zkušenost pošle obratem.

 



Mám další kamarádku, kterou síly shůry pronásledují ve stylu biblických ran egyptských (možná si ale taky jen blbě přeje).

Řada nepříjemností probíhá prostřednictvím auta luxusní značky. Má ho, co se známe, tedy hodně dlouho, a není měsíce, aby nenatáhlo ručičku pro tučnou částku. Zpravidla klekne daleko od domova v nějaké dramatické situaci.

Na poslední vrtoch nespolehlivé nóbl káry jsem zareagovala trochu nepřátelsky, že se všemi svými levnými vraky jsem za 26 let jen dvakrát píchla a zažila jeden odtah.

Odpověď z vesmíru nelenila. Ráno jsem se kvůli zablokovanému levému zadními kolu nerozjela. Blok povolil až v servisu při skluzu z odtahového vozu.

Ale zato jsem nemusela jet v mlze na návštěvu, kam se mi nechtělo. A jako bonus jsem díky hledání čísla na asistenci přišla na to, že půl roku jezdím bez zelené karty, a řidič odtahovky byl laskavý, ochotný a trpělivý…

Bratr, který si namlel na kole chyceném do kolejiště tramvaje ihned poté, co tvrdil, že nechápe, jak se někomu taková blbost může stát, mi vysvětlil, že jsou to synchronicity neboli koincidence popsané už C. G. Jungem.

Možná je to tím, že Vesmír prý nezná zápor (NEstalo), takže i záporné sdělení bere jako požadavek. V mém případě mu to jde lépe než expedice přehledně vyplněných konkrétních a veskrze kladných objednávek.

Mimochodem, víte, že jsem ještě NIKDY NEvyhrála jackpot?

Vesmíre, halooo! Slyšíš to?!

 

Toto přání zakuklené v záporné podobě nahoru nedoputovalo… Prý proto, že lidí, kteří si přejou vyhrát, je moc.

 

Ale zato mi klapla báječná objednávka. Jackpot to sice není, ale každá radost se počítá.