Nechci se pasovat do role arbitra módních trendů, jen bych se ráda podělila o několik svých postřehů, které se týkají klasických baretů, respektive rádiovek.

Jak dobře víme z jiných případů, televize dokáže neuvěřitelně ovlivňovat veřejné mínění a vkus diváků. Současný návrat zimy mi umožnil sledovat ji v jinak nesledovatelných časech a ejhle :  nedělní pohádka, ve které z pana Vydry vyrobíme "tydýta" rádiovkou.
Za chvíli - opakovaný zábavný pořad, stálice zábavy Dvořák-Bohdalka, ona coby baba prodávající růže. Copak že to má zase na hlavě? No přeci baret, rádiovku ! Jak jinak z ní udělat osobu mdlého rozumu ?!? 
A čímpak si pan Sovák přidal léta v legendárním seriálu Tři chlapi v chalupě ? Ničím jiným než rádiovkou! 
A může mít Otík ve Vesničce mé střediskové na hlavě něco jiného než rádiovku?

Je naprosto zřejmé, jakým způsobem je baret předkládán českému divákovi. Kolik lidí pak půjde a baret (rádiovku) si koupí?
Co naplat, že v amerických filmech mívají baret na hlavě šarmantní herečky jako je Suzan Sarandonová, Andie MacDowellová, Michelle Pfeifferová neboDiane Laneová ?
Odstrašující stereotypy naší televize spolehlivě odradí každou dokonale ovlivněnou zákaznici od nápadu pořídit si baret.

Přece se nebudu vystavovat posměchu okolí !!!

Přimlouvám se za to, aby se našlo více těch, které se nenechají ovlivnit dlouhodobě vytvářenými čecháčkovskými předsudky !
Přimlouvám se za to, aby bylo více těch, které seberou odvahu následovat nejenom americké filmové hvězdy, ale i řadu obdivovaných obyčejných Francouzek !
A přimlouvám se za to, aby bylo více těch, které si nějaký zajímavý baret pořídí.

Každá bude překvapená, jak jí to bude slušet !

image

image

image