Mám ráda procházky lesem, brouzdání ve vysoké trávě, zastavení na mýtině nebo mechu, když se děti co chvíli dožadují svačiny. 
Na svátek Cyrila a Metoděje jsme se vydali na Rakovnicko, kde jsme šnečím tempem popocházeli pod vrchem Louštínem směrem ke studánce Merkovce. Okolí Louštína nás uchvátilo už před dvěma lety, kdy jsme se, tehdy ještě s plně naloženým dvoukočárem, vydali na jeho vrchol. (Protijedoucí cyklista tehdy při pohledu na náš povoz a svažitou, kamenitou cestu, kroutil hlavou, že jsme se tam vůbec dostali.)

Letos jsme se tam vrátili, abychom si prošli část žluté naučné stezky vedoucí z Lužné. Tentokrát již jen se záložními golfkami, takže vycházka byla o poznání pohodovější.

 

Merklova studánka, neboli studánka Merkovka má minerální, výrazně železitý pramen, kdysi v místě stávaly i lázně. Dnes je v místě naučná tabule a malé odpočívadlo. Železitý potůček se opodál rozplývá ve zrádné bažině, v níž starší dcerka málem nechala boty.

Komu zrovna nezachutná pramen, jistě najde zalíbení při pohledu vzůru na statné buky, které se plynule střídají s dalšími druhy stromů.

Cestou jsem také přefotila pár drobností, na výletech mne focení baví nejvíce. 

  

Na zádech jsem nesla poslední ušitý batoh, abych jej otestovala. Je lehký, díky třikrát vyztuženým zádům se dobře nosí a hodně se do něj vejde. Na konci cesty jsem se rozhodla, že tenhle kus si nechám pro sebe, na naše rodinné výlety. Pokud byste měli zájem, mohu pro vás ušít také takový. 

 

Příjemné letní dny přeje Šárka.