Brrr, venku je už pěkná zima a vy čekáte zimní miminko! Nebude mu zima? Určitě ne, pro zimní miminečka jsme připravili teplou péřovou zavinovačku s plyšem nebo minky. Peří samo o sobě má skvělou termoregulační vlastnost, takže v zimě hřeje a v létě chladí. A pokud chcete podpořit teploučko zvolte plyš.

image

Maminky si v posledních letech oblíbily zavinovačky do korbiček kočárků, miminko je v teploučku, a ještě je zajištěné, zahnízděné a nelítá po korbičce. Na to určitě doporučuji typ péřová zavinovačka 80x80 cm. Korbičky kočárků se v posledních letech dělají menší a menší a větší velikost péřová zavinovačka 100x100 cm by se vám do kočárku nemusela vejít.

image

Pro zimní miminko bude určitě skvělá teplá péřová zavinovačka s plyšem, nebo minky. Minky je plyš s vytlačeným puntíčkem, takže záleží jen na Vás, který vyberete. Vybrala jsem šedý plyš a k němu krásně modrou bavlnu s lístečky, vzor je velmi decentní a bude krásný pro kluky i holky. Růžový pudrový plyš jsme zkombinovali s šedou bavlnou s puntíčky, pro malé parádnice. A jeden čistý zimní set bílé bavlny se vzorečkem a bílou zářivou minku. K ní můžete nádherně sladit i deku. Koukněte na tu snovou nádheru.

Pro zimní miminka i větší děti jsme na zimu připravili i teplé deky s beránkem. Beránek je také plyš, ale má vyšší vlas a strukturu, jako srst beránka nebo ovečky. Je opravdu hřejivý a Vy jste si jej opravdu velmi oblíbili. Nebála bych se toho, že se jedná o hit této zimy a podzimu.

 image

 

Jako u péřové zavinovačky, dávejte pozor na oblékání i u této teplejší verze. Doma miminko moc nenabalujte, aby se nepřehřívalo. Jestli miminku není zima, nebo naopak není moc horko vyzkoušíte tak, že sáhnete za jeho krček, pokud je zpocené, uberte vrstvu oblečení.

Miminka to totiž mají stejně jako my dospělí, některé potřebuje větší teploučko, některé méně. A navíc první měsíce života má miminko nedokonalou termoregulaci, mají studené nožky a ručky, ale to je v pořádku. Na přehřátí dávejte určitě pozor. Z mé vlastní zkušenosti stačí miminku do péřové zavinovačky body s dlouhým, nebo krátkým rukávem, záleží na teplotě domova. Péřová zavinovačka miminku poskytne měkký a teplý pelíšek.

Přeji krásné podzimní dny. Klára