Snad většina z nás absolvovala lyžařský výcvik, ať už na základní či střední škole. Určitě jste minimálně jednou viděli film Sněženky a machři nebo nádherný film Anděl na horách.

Pojďte s námi zavzpomínat na toto období raného mládí.

Autobus, který nás vezl na místo pobytu to většinou vzdal kilometr před tím a tak jsme nahodili krosny a lyže a šlo se zasněženou krajinou.

Náš pan tělocvikář měl při sobě vždy lahvinku, ale i tak nikdo nevěděl zda jeho červený nos se omrzlý nebo opilý. Ale lyžovat naučil každé prkno!)

Lyžáky stmelují kolektiv, poznáváte své spolužáky a spolužačky i jinak než ve školím lavicích... dodnes nezapomenu na raní setkání s nenalíčenou spolužačkou či spolužáka v noční košily alá Křeček.

Nejčastější výkřik na sjezdovce je "Pozor jeduuuuu!" Někdy dopadne začínající lyžař do závěje, jindy objímá strom či plot.

  

Mezi účastníky výcviku se vždy najde Sněženka, ale i správný machr.

  

  

Večerní zábava. Pokud vám ji vymyslí učitelský sbor, je to většinou z pohledu pubescentů trapné. Ale pokud máte ve třídě "třídního šaška" je o zábavu postaráno a i za 20let je na co vzpomínat.

Slečny se načančají, až přechází zrak.

   

   

     

Avšak paní učitelky nechtějí zůstat pozadu a vykupují fler ;)

     

Podíváte-li se na fotky z lyžáku, okamžitě je zastrčíte někam na dno šuplíku. To se opravdu nosilo! V dnešní době jsou však k mání jedinečné coolichy, šály i rukavice.

  

  

  

 

Zachumlat se můžete do svetrů s norskými vzory

  

Zamrznou-li mobilní telefony, jistě se najdou tací, kteří si pamatují adresu domů a pošlou alespoň pohled.

Zimní večery je dobré ozdobit romantikou.

  

 

 

 

Tyto výrobky byly nominovány regiony do Soutěže krajů. Které z nich si vybraly jednotlivé regiony jako své finalisty? To se dozvíte ve finálovém soutěžním blogu