Návod na háčkované srdíčko.

Uháčkovat malé romantické srdíčko je velice jednoduché. Můžete použít jakýkoli materiál a k němu příslušnou velikost háčku. Srdíčko na obrázku je háčkované přízí Limone háčkem č. 3.

 

Začneme od středu srdíčka. Uháčkujeme pět řetízkových ok a pevným okem spojíme do kroužku.

1.Řada: Do vzniklého kroužku uháčkujeme tři řetízková oka, tři dvakrát nahozené dlouhé sloupky, tři dlouhé sloupky, jeden dvakrát nahozený dlouhý sloupek, tři dlouhé sloupky, tři dvakrát nahozené dlouhé sloupky, tři řetízková oka a pevným okem uháčkovaným okolo základního kroužku pevně spojíme a práci ukončíme.

image

 

Volné konce zapošijeme a srdíčko můžeme použít na spoustu způsobů. Když použijeme silnou přízi, budeme mít srdíčko velké, když použijeme tenkou přízi, bude srdíčko malé, ale s každým srdíčkem se dá romanticky kouzlit.

image

Pokud máte chuť na mufínky na fotce, veřte, že jsou velice chutné a jednoduché :-)

Budete potřebovat jeden hrnek polohrubé mouky, jeden hrnek granka,  jeden hrnek moučkového cukru, jeden prášek do pečiva. Do hrnku rozklepneme dvě vejce a dolejeme mlékem, přidáme k sypké směsi. Naposledy přidáme 1/3 hrnku oleje a vše dobře promícháme metličkou, aby se netvořily hrudky. Těstem naplníme do dvou třetin košíčky na mufinky, které jsme si přichystali do formy na mufiny.

Do každé mufinky můžeme dát nějaké překvapení. Mě se osvědčila například lžička nutely nebo tvarohu s cukrem, čtvereček čokolády, tyčinka Margot nakrájená na kousky, mandle, oříšky, co má kdo rád ... Ale velice dobré jsou i bez náplně.

Pečeme na 175C přibližně 30 minut.

Po vychladnutí zdobíme rozpuštěnou čokoládou. Mě se na polevu nejvíc osvědčila čokoláda  Ledové kaštany snadno rozpuštěné v mikrovlnné troubě. Přestože stačí minutka na rozpuštění, je potřeba nastavit čas okolo 20sekund, promíchat a opakovat, jinak se čokoláda spálí. Na toto množství mufin budete potřebovat 3 až 4 čokoládové tyčinky. Pokud použijete Ledové kaštany v bílé čokoládě, bude poleva světlejší. Na nezaschlou čokoládu sypeme zdobení a necháme ztuhnout.

Dobrou chuť :-)