Ať už chceme nebo ne, prosinec je časem poklízení si v sobě či alespoň navenek v domácnostech. Cídíme kouty a předměty, na které jsme si měsíce nevzpomněli nebo nenašli čas.

A nebo možná v tom spěchu a shonu konce roku necídíme...ale minimálně cítíme stín výčitky.

image

Krátké dny nám nedovolí se příliš toulat venku, naopak dlouhé večery a noci nutí mysl k potulkám leckdy i temnými zákoutími naší duše. Venkovní (a možná i to vnitřní) temno máme potřebu kompenzovat světlem svíček, třpytek, světýlek...

image image

Zkřehlé tělo i duši zahřát šálkem dobrého čaje či svařákem.

Hodně a nebo alespoň trošku čančáme a okrášlujeme svoje domácí prostředí, vždyť v něm teď trávíme mnohem více času než v jiné části roku. Ozývají se naše skryté a často nevědomé potřeby rituálů...chceme - ač si to mnohdy nepřiznáme - cítit se tak trochu svátečně a výjimečně. Alespoň někdy a teď v tomto období je k tomu dobrá příležitost.

image  image

Připravujeme a mlsáme dobroty... i když později možná budeme mít výčitky za přibraná kila.

Je to prazvláštní období, které někdo/někdy milujeme a někdo/někdy  nesnášíme.

A tak jsme pro vás i my z klubu Růžový panter znovu na stopě rozsvítili svíčky, trochu poklidili, přichystali pár dobrot a potrápili se s načančáním útulných a slavnostních zátiší.

Jaké bylo zadání? Tentokrát pro nás opravdu náročné. Ono se to nezdá, ale zkuste si to doma také:

Opulentní zátiší

Vžijme se do role delikátního maximalisty s vytříbeným vkusem. Zkomponujme nevšední a na prvky bohaté zátiší, které v divákově mysli navodí dojem slavnostní atmosféry či zkrátka výjimečného okamžiku a útulna. Akcent klademe na světelnou atmosféru a citlivou, promyšlenou a bohatou kompozici. (Budete-li mít pocit, že je toho na fotografii moc, ještě přidejte :).)

Věnujte velkou pozornost umístění jednotlivých prvků a také celkovému vyznění. Inspiraci můžete hledat třeba u barokních malířských zátiší nebo v pečlivých kompozicích „food stylistů“. Pomocnou rukou vám budiž tyto inspirativní fotografie (v textu výše).

 Za všechny růžové kočky Vám přejeme krásné svátky...ať už jste poklidili, napekli, nazdobili nebo ne. Nemějte výčitky, odpočiňte si...udělejte si dobrý čaj, kávu, nalijte dobrého vína a užijte si tu slavnostní atmosféru...

Anketa se načítá ...