Chtěla bych se s vámi podělit o krásné pocity z Vánočního jarmarku v Chrástu u Plzně, který se konal 21.11.2015. Tento jarmark pořádal Klub rukodělných prací a technik Ruprt ve spolupráci s Flerem. Tato prodejní akce se zde konala poprvé a mile překvapila mě, prodejce a doufám i nakupující.

Vánočního jarmarku se zúčastnilo 9 Ruprt členů (kteří zároveň prodávají na Fleru), 6 Fler prodejců a řada dalších. Moc bych chtěla poděkovat paní Janě Šmídové, která Ruprt oslovila a byla hlavní organizátorkou, díky ní vše klaplo na jedničku. Tato milá paní, zde celý den vyráběla na přání zákazníků vánoční a adventní věnce a zároveň vánoční dekorace na stůl. Každý si mohl vybrat jaké ozdůbky, svíčky a mašle na věnci budou a také v jaké barvě. Úžasné.

    

Jedním slovem super akce. Velmi příjemné prostředí, nádherně připravený sál, příjemná vánoční atmosféra i přesto, že se jarmark konal ještě před adventem.  Vůbec jsem nedoufala, že nakupující budou chodit po celý den, že jich přijde tak velké množství a že budou i hodně nakupovat. Byla jsem také potěšená, že někteří z nich se o akci dozvěděli z Fler kalendáře či upoutávky v Magu.

Všichni prodejci se snažili připravit to nejlepší zboží a vůbec si netroufám říci, jaký sortiment byl nejžádanější. Jestli čepičky a nákrčníky od Thyme,  šperky od Daniela523, ručně malované hedvábí od Avišky, keramika od Monikasimi nebo vánoční ubrusy a prostírky od Jaja0002. Všichni prodejci si akci moc pochvalovali a shodli se na tom, že pokud se bude další rok jarmark v Chrástu opakovat, rádi se znovu zúčastní.

          

             

Během celého dne využilo mnoho dětí připravené rukodělné dílničky, zkusily si například odlít mýdlo, vyrobily si vánoční ozdobu z korálků nebo vánoční přáníčko.

        

K bezvadné atmosféře přispělo i malé občerstvení zdarma, nakupující i prodejce potěšilo kafíčko, svařák a sladké 
i slané dobrůtky.

Kdo tento povedený flerjarmark nestihl, nezoufejte. Další oblíbený Vánoční jarmark pořádaný Klubem Ruprt se bude konat  druhou adventní neděli (6.12.2015 od 13:00- 17:00hodin) v kulturním sále v restauraci U Salcmanů v Ejpovicích. Můžete se těšit na 25 prodejců a jejich rozmanité zboží.