Když něco objednávám z fleru, jsem vždycky zvědavá nejen na výrobek samotný, ale i na to, jak je zabalený. Barevné krabičky, malované visačky, razítka... to všechno na mě působí jako milý pozdrav od prodejce, osobní dotek, podpis. A samozřejmě je taky potřeba, aby zboží přišlo v jednom kuse ;-)

A protože se blíží Vánoce a já nakoupila na své šperky krásné nové vánoční krabičky, rozhodla jsem se, že vás nechám nakouknout, jak to dělám já - jak vypadá cesta od toho, že si u mě něco koupíte, do doby, než balíček dorazí k vám. Balení pro mě není rychle odbytá záležitost, je tak trochu závěrečná fáze tvůrčího procesu, jako podpis nebo pomyslná třešinka na dortu.

A jak tedy balím?

Levnější šperky a dárečky k objednávkám (které dávám tak porůznu podle situace) přijdou na barevné dárkové kartičky s designem od mé kamarádky Erendis. Kartičky mám v mnoha různých barvách, takže je vybírám tak, aby ladily s výrobkem.

 

Čelenky už jsou trochu větší a na kartičky se nevejdou - dávám je proto na ozdobně ořezaný papír s mým razítkem (řezačka pamatuje ještě doby mé prababičky - vzpomínáte na staré ozdobně ořezané fotografie? Tak to je přesně ono!). Razítko je zase úlovek z londýnského řemeslného trhu.

 

Dražší stříbrné šperky posílám v dárkových krabičkách - běžně používám bílé papírové krabičky s mašličkou.

 

Líbí se vám? To ale není všechno :-) Před Vánoci jsem nakoupila krásné nové vánoční krabičky - měděné v několika velikostech a smetanové s červenou mašlí.

Na měděné krabičky dávám ještě kousek skořice, takže celý balíček jemně voní.

 

 

Jako druhou předvánoční variantu nabízím krabičky s červenou mašličkou - ty mám bohužel jen v jedné velikosti, ale pár náušnic s přívěškem se do nich krásně vejde.

A aby levnějším šperkům nebylo líto, že nemají mašličku, balím i ty - nejdřív do zip sáčku a pak do hedvábného papíru se stužkou v barvě výrobku.  Pak je dám do bublinkové obálky s razítkem a mohou vyrazit na cestu k vám.

Nezapomínám ani na bezpečnost přepravy. Šperky do 500 Kč posílám doporučeně v bublinkové obálce. Dražší šperky nad 500 Kč posílám jako cenné psaní, na ty je speciální igelitová obálka (která bohužel nejde razítkovat :o) a zabalím zvlášť do bublinek, abych měla jistotu, že vám šperk dojde v pořádku. K náušnicím vždycky dávám ještě plastové zarážky, protože sama vím, jak je nepříjemné, když se oblíbená náušnice ztratí. A pak už jen posílám do světa a těším se, jaká bude reakce nakupujících :)

 

 

Líbí se vám? A jak balíte vy? :-)