Každý rok si slibujete, že nebudete péct na poslední chvíli, ale nakonec to tak stejně dopadne? Pojďte si letos všechno v klidu naplánovat, ať si pečení můžete užít vy   i Vaši malí pomocničci.

S pečením začínáme tedy necelé tři týdny před Vánocemi. Některé druhy totiž potřebují čas na změknutí, například perníčky, zázvorky nebo kokosové cukroví. O týden později se pusťte do lineckého cukroví. Jestli vám zbyde čas, je to také správná doba na zdobení perníčků. Týden před příchodem Ježíška můžete začít s přípravou nepečeného cukroví, které se rychleji kazí a potřebuje chlad.

Cukroví uschovejte na suché a chladné místo. Nepečené cukroví jako včelí úly nebo kokosové kuličky by měly být zabalené v alobalu v lednici, ale zbytek druhů stačí uložit na balkón nebo na nějaké chladnější místo jako špajzka či sklep.

Sušenky, perníčky a linecké cukroví bez náplně to v pořádku přečká v uzavřené dóze či krabičce. Vyhněte se papírovým krabicím, ve kterých by mohlo cukroví ztvrdnout. K perníčkům se doporučuje přidat kousek jablka, díky kterému si zachovají vláčnost a nebudou jako kámen.

Sladkosti neskladujte v blízkosti uzenin, brambor, cibule a dalších potravin, mohly by nepříjemně načichnout i se zkazit. A jestli letos zkoušíte připravit bezlepkové cukroví, vždy ho mějte v jiné krabičce než to s lepkem.

Přejeme Vám málo spálených kouskůVelký úsměv

                         V klubu Podpořme své prodeje jsme tvořili podle této krásné paletky :

                                                                         

-na výrobku byly povinné alespoň dva odstíny z nabízených barev - červená, tmavě červená, hnědá jako perníčky a bílá

- pozadí na hlavní fotografii bylo libovolné, ale jako dekorace mělo být použito něco adventního, co používáme při pečení - mouka, vykrajovátka, váleček atd...

Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.

                                                                            Hlasovat můžete do 10.12.2019

Anketa se načítá ...

Jako nesoutěžní představujeme :

image