Všechny vítám na mém ukázkovém blogu, jak si vyrobit filcový náramek.

Přiznám se bez mučení hned na začátku, že vážku vyrábím dnes s vámi poprvé, takže bude taková ležérní, ale to u filcu není na škodu.

Co budete potřebovat: nůžky, centimetr, čtvrtku, tavnou pistoli nebo kvalitní lepidlo, filc/přírodní/v barvě černé, azurové,světle zelené,šedé./síla 1 mm/, nitě.Já používám spíš přírodní vlněný filc.Pokud je někdo alergický na vlnu, může se náramek podšít bavlnou.

 

 

Krok 1. Vyřízneme nebo vystřihneme z černého filcu obdélník asi 3,5cm x 21 cm, z šedého 4,5 cm x 21 cm.Potom oválek z černého filcu asi tak 6,5 cm x 11 cm a z šedého 7,5 x 11 cm.

Můžete to trochu zjednodušit a vystřihnout celkový tvar najednou v jednom kuse,ale už to nemůžete posunovat, musíte to trefit.

   

 

Krok 2.Nakreslíme si na kus čtvrtky vážku tak, aby se nám vešla do černého oválku.Až budeme s výsledkem spokojeni, vystřihneme ji a obkreslíme na azurový kus filcu a vystřihneme.

   

 

Krok 3. Ze světle zeleného filcu nastříháme malá křidélka viz fotka a prostředek vážky , vše si narovnáme tak, aby vážka byla již na černém oválku a  přišijeme k telíčku vážky.

      

 

Krok 4. Pak vezmeme černý základní obdélník a umístíme ovál s vážkou tak, jak se nám to bude hodit , aby to na ruc e vypadalo dobře.Každý má jinak silné zápěstí, je třeba to vyzkoušet a pak napevno přišít k sobě.Kolem vážky ještě obšijeme.

     po stranách vyšijeme jakoby lístečky a u vážky tak, jako že sedí na stéblu trávy.

 

Krok 5. Takto připravený základ podložíme šedým filcem tak, aby kousek přesahoval černou část a zakulatíme konce.mezi obě části dáme poutko z filcu, nebo šňůrky a celé to vše k sobě přientlujeme.

      

 

Krok 6. Tam, kde vykukuje kousíček filcu z entlu odstřihneme, začistíme a přilepíme nakonec kousek šedého kolečka a korálek jako hlavičku vážky a na konce korálky s ploškou na zapínání/ dva na sebe/a jeden na druhý konec k vyšitému lístečku.Místo korálků mohou být i knoflíčky.

Zespodu odstřihneme přebytečný volný šedý filc a konce přilepíme.

  

A je to hotové.Velký úsměv

  

 

Doufám, že se vám to aspoň trochu líbilo a pokud to vyzkoušíte sami, těším se na vaše výtvory, dejte vědět.Úsměv

Vaše Čičiko.ÚsměvKrásný den