Velikonoce, krásné svátky jara.....zvu vás k nakouknutí do mé dílny, jak jsem je pojala já.

     Je zajímavé, že mi několik lidí v mém okolí vyprávělo, že to, co na velikonocích nemají rádi, je ta leckdy až kýčovitá pestrost kraslic. Myslím však, že už to tak nějak patří k folkloru. Je ale pravdou, že pokud otočím své oči se zalíbením na některou kraslici, tak je to většinou jen ta madeirová nebo nějaká malovaná se vkusem, například od Kohlrabi tady na Fleru.

    Před lety jsem se zamýšlela nad tím, jak vyrobit vejce keramické. Jelikož vím, že moc lidí keramická vejce nenapadlo dělat,  tak mi bylo jasné, že budu taková trochu průkopnice. Na mou tlapu zvyklou na kus hlíny je přeci jen vyfouklé vejce poněkud křehké, a o nesporných výhodách s transportem a trvanlivostí keramiky ani nemluvě. Představím vám tedy mé pojetí velikonoc, v rustikálním stylu, kdy jsem neudělala nic jiného, než využila přirozené různosti barev hlín a celé to tak nějak inspirována přírodou samou zkombinovala.

     Velmi příjemně mě vždy překvapily reakce lidí, kteří majíc asi stejný naturel jako já, mi říkali a psali, že pokuď velikonoce, tak ty moje. Nechte se tedy unést prohlídkou mé dílny inspirované jen a jen přírodou. Za pomoci různých udělátek, které si vyrábím sama, popřípadě nakoupím v mé oblíbené řezbářské dílně, vzniklo toto:

 

 

 

                                 Krásné velikonoční svátky, pohodu a veselí u koledy přeje Muana!                                

                                 Veškeré zboží z obrázků nejdete v mojí vlastní kategorii Velikonoce